6 metode simple prin care poți curăța salteaua patului. Mulți oameni nu le cunosc

6 metode simple prin care poți curăța salteaua patului. Mulți oameni nu le cunosc
Cum se curata salteaua de pat

Atunci când facem curățenie generală în casă, specialiștii pun accent pe cât de important este să fim atenți la toate detaliile și să curățăm toate obiectele din casă, inclusiv salteaua patului din dormitor. Iată câteva trucuri utile în acest sens.

Cum trebuie curățată salteaua de pat

Dintre toate lucrurile care trebuie curățate în casa ta, salteaua este probabil cea la care te gândești cel mai puțin.

Motivul este destul de simplu, pentru că cei mai mulți dintre români se gândesc la faptul că salteaua ar trebui să fie curată atâta timp cât folosesc o husă pentru a o înveli, iar cearșafurile sunt schimbate în mod regulat.

Cu toate acestea, situația pare a fi mult mai complicată. Experții sunt de părere că, pe lângă fulgi, pene, transpirație și alte fluide corporale, pe suprafața saltelelor se pot depune acarieni, praf sau numeroase alte bacterii.

Ca urmare, specialiștii în curățenie recomandă românilor să spele salteaua de pat de cel puțin 2 ori pe an, pentru a se asigura de faptul că aceasta rămâne curată și ferită de microbi.

Atunci când verși suc sau cafea în pat, petele rămase sunt extrem de inestetice și se impregnează în saltea. Imediat ce ai sesizat pata trebuie să îndepărtezi cearșafurile și să folosești un prosop ca să absorbi cât mai mult din lichid.

Cum curățăm salteaua cu bicarbonat de sodiu

Producătorii de saltele recomandă utilizarea accesoriul de tapițerie al aspiratorului pentru a aspira lichidele pătate pe saltea. Mai departe este indicat să îmbibați o cârpă curată într-o soluție de curățare și să frecați locul în care se află petele.

În cazul în care nu doriți să aplicați soluția direct pe saltea, acestea pot fi spălate cu apă și săpun de vase pentru a evita să apară mucegaiul.

Bicarbonatul de sodiu și uleiurile esențiale pot fi folosite pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. După ce ați dezbrăcat lenjeria de pat, aspirați salteaua pentru a îndepărta orice lichid, resturi și bacterii.

Amestecați câteva picături de ulei esențial, cum ar fi lavandă sau arbore de ceai, în niște bicarbonat de sodiu și stropiți-l peste saltea.

Lăsați-o să stea câteva ore. În cele din urmă, aspirați salteaua din nou pentru a îndepărta amestecul de bicarbonat de sodiu. S-ar putea să fie nevoie să dormi pe canapea pentru o noapte, dar vei dormi mult mai bine pentru că pe termen lung.

Un alt truc pentru a scăpa de petele inestetice de pe saltea este să amestecați un strop de oțet alb cu detergent de rufe și apă caldă. Pulverizează soluția respectivă pe saltea, iar murdăria va dispărea.

Un secret pe care puțini români îl știu este că unele pete de pe saltea pot fi îndepărtate și cu ajutorul unor șervețele umede speciale pentru suprafețe delicate.

Urmăriți Playtech.ro și pe