5 secte religioase extrem de periculoase. În ce cred, de fapt, și câți oameni și-au pierdut viața

5 secte religioase extrem de periculoase. În ce cred, de fapt, și câți oameni și-au pierdut viața
Care au fost cele mai periculoase 5 secte religioase ale secolului 20

În secolul trecut au luat naștere cinci dintre cele mai șocante și cutremurătoare secte religioase din lume. Crezând că vor putea schimba lumea prin cultul lor satanist și venerarea unor idei periculoase, iată care au fost cele mai periculoase grupări sataniste din lume.

Care sunt cele 5 mai periculoase secte din lume

Poarta Raiului

Probabil una dintre cele mai cutremurătoare cazuri din lume l-a reprezentat secta religioasă Poarta Raiului. Fondată în anul 1974, cultul a luat naștere într-un spital de boli psihice atunci când pacienții Marshall Applewhite și Bonnie Nettles s-au întâlnit cu gândul de a schimba soarta umanității.

Pe data de 26 martie 1997, când cometa Hale-Bopp a trecut pe lângă soare, 39 de membri ai sectei au comis sinucidere în masă într-o casă din San Diego. Motivul a fost unul incredibil. Adepții grupării sataniste credeau că sufletele lor vor ajunge la o navă spațială extraterestră care observa cometa.

Biserica Unificării

O altă mișcare religioasă periculoasă a fost Biserica Unificării, cult fondat la mijlocul anilor 50 în Coreea de Sud. Cultul a luat naștere pe data de 1 mai 1954 în Seul, iar liderul religios a fost Sun Myung Moon, pe care adepții săi îl considerau o ființă divină. În Germania, secta satanistă a fost deîndată interzisă, pentru ca tinerii să nu fie influențați să participe.

Pentru membrii acestui cult Sun Myung Moon era considerat a fi Dumnezeu, drept urmare liderul sectei era sprijinit în totalitate de biserica sa. Secta a fost blamată pentru faptuș că ar ademeni tinerii să adere și să distanțeze de familiile lor.

Secta religioasă a narcosataniștilor

Așa cum vă puteți da seama și din numele cultului, secta religioasă a narcosataniștilor a luat naștere în Mexic, iar membrii săi erau traficanți de droguri care făceau sacrificii umane. Asta nu este tot. Se spune că adepții acestor tradiții și obiceiuri sataniste credeau că, prin sacrificarea unor vieți umane, erau ocrotiți de gloanțe și poliție.

Cultul narcosataniștilor a fost înființat în 1988 de către Adolfo de Jesus Constanzo, iar membrii săi erau traficanți de cocaină și marijuana. Crimele adepților lui Constanzo au ieși la lumină după ce un student american a fost răpit și ucis în Mexic, iar oamenii legii au găsit 15 cadavre la ferma unde se țineau întâlnirile pentru această grupare.

Copiii Domnului

Cu siguranță una dintre cele mai periculoase și cutremurătoare secte religioase din lume este cea intitulată „Copiii Domnului”, înființată de David Berg. Potrivit acestui cult, persoanele care făceau parte din această sectă considerau că este un lucru normal, ba chiar un drept divin, să întreții relații intime cu minorii.

De-a lungul vremii, nenumărate plângeri de abuz sexual au fost înaintate împotriva membrilor acestei secte. Femeile tinere erau îndreptate către prostituție și totodată ele racolau noi membri. Gruparea a atras disprețul profund al societății și este considerată a fi una dintre cele mai periculoase secte din lume.

Mișcarea pentru Restaurarea celor Zece Porunci

Așa cum o spune și numele cultului, „Mișcarea pentru Restaurarea celor Zece Porunci” a reprezentat una dintre cele mai cutremurătoare secte din lume, un cult apocaliptic format în Uganda la sfârșitul anilor 80.

Ce presupunea această „mișcare”? Ei bine, potrivit liderilor religioși ai sectei respective, aceștia ar fi prezis sfârșitul lumii pe data de 31 decembrie 1999, înaintea venirii noului mileniu, dată care s-a mutat ulterior pentru 17 martie 2000.

În acea zi fatidică de vineri, membrii cultului Mișcarea pentru Restaurarea celor Zece Porunci s-au reunit în biserica lor pentru a participa la o sesiune de rugăciuni. Toți cei 530 de membri ai cultului satanist au murit în timpul unei explozii, atentat care ar fi fost organizat chiar de liderii sectei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI