5 pași pentru omleta perfectă. Trucurile minune pe care trebuie să le știe orice gospodină
Omleta este vedeta micului dejun, Aceasta ar trebui să fie cremoasă, delicată, să aibă o o textură aerată. Pentru aceia care nu știu să prepare omleta perfectă aveși mai jos pași de urmat pentru ca micul dejun să fie o masă grandioasă.
5 pași pentru omleta perfectă. Trucurile minune pe care trebuie să le știe orice gospodină
Omleta trebuie să fie cremoasă, delicată și ar trebui să aibă o textură aerată, susțin experții în bucătărie. În cele mai mult ecazuri farfuriile sunt umplute de omlete, fie prea uscate, fie prea zemoase sau chiar arse. Pentru ca omleta să fie așa cum ar trebui să fie, bucătarii de ocayie au de urmat niște pași importanți. Ținând cont că se mănâncă dimineața, omleta ar putea fi aceea care vă va face ziua frumoasă sau nu. Experții bucătări au oferit sfaturi pentru cei care vor să aibă în farfurie o omletă perfectă.
1. Mai întâi, ouăle trebuie să fie bătute bine, chiar cu forţă. Astfel, omleta va prinde aer şi va căpăta și volum. Ouăle se amestecă înainte de a le pune în tigaie. Dacă laşi compoziţia să se aşeze (până încingi tigaia, de exemplu), omleta nu va ieşi pufoasă. Deci, ouăle trebuiesc bătute și imdeiat puse în cratița de prăjit
În ouă nu se adaugă produse lactate
2. Ouăle trebuiesc bătute simple, fără să se pună smântână sau brânză. Price ingredient adăugat în omletă o va face să nu mai aibă acea textură pufoasă. Oul se va separa de lactatele adăugate în omletă, iar în final vei obţine o omletă apoasă și arsă. Cei care preferă produse lactate în omletă, smântână sau cremă de brânză, le pot adpăuga după ce omleta a fost luată de pe foc.
3. Omleta se gătește la foc mic. Dacă vrei bucăţi mici de ou, amestec-o des, dacă vrei ca omleta să rămână cu bucăţi mari, amestec-o mai rar.
Tigaia cu omleta va fi luată de pe foc înainte de a fi gata preparatul
4. De asemenea, omleta nu trebuie ținută prea mult pe foc. Tigaia trebuie luată de pe foc cu puțin timp înainte de a fi gata. Procesul de gătire continuă şi fără flacără.
5. Astfel, pentru rezultate garantate, omleta nu se amestecă cu furculiţa! Se va folosi o spatulă din silicon, rezistentă la căldură, o lingură de lemn sau beţigaşe chinezeşti.