Ca în fiecare an, mâncarea pregătită de gospodine pentru Paște a fost din belșug. Friptură de miel, legume, mezeluri, cozonac, toate sunt delicioase, așa că nu pot fi aruncate. Surpriza este că din ele poți face alte feluri de mâncare, în felul acesta și diversificând. Unde pui că astfel și economisești bani.
Culinar, Paștele ar însemna numai cozonac, bucate din miel, pască și ouă roșii. Pe unele mese au mai existat și salată de boeuf sau de vinete, sarmale și o ciorbă. Un adevărat festin, dar și o pierdere dacă gospodinele au pus totul ”din ochi” și a ieșit o cantitate mai mare decât era în plan. În schimb, pentru toate există soluție! Resturile de friptură, legume, pâine ori mezeluri le poți folosi ca ingrediente la alte preparate.
Sandviș din friptură de miel
Scurge bine carnea de sos cu ajutorul unor șervețele din hârtie absorbantă și folosește-o la prepararea sandvișurilor. Poți pune alături frunze de salată verde sau felii subțiri de brânză sau cașcaval și vei avea un mic-dejun delicios.
Pizza sau chec aperitiv din mezelurile rămase
Șuncă, jambon, salam, tot ce ți-a rămas de la aperitivul pregătit pentru Paște poate fi folosit ca topping pentru pizza. Taie alimentele mărunt, amestecă-le, adaugă condimente și presară peste blatul de pizza, apoi totul intră la cuptor. La fel stă situația și în cazul unui chec aperitiv.
Cozonac pe post de blat
Cozonacul rămas poate înlocui cu succes blatul de tort, dacă vrei să prepari unul. Pentru a fi moale, însiropează bine sau ornează cu o budincă.
Crutoane din pâinea veche
Taie pâinea cubulețe, apoi așaz-o într-o tavă. Stropește bucățile cu puțin ulei de măsline și condimente, după bunul plac, apoi lasă totul al cuptor pentru 10 minute.