5 milioane de dolari, recompensă pe viața unui lider taliban. Ce se întâmplă acum în Afganistan

5 milioane de dolari, recompensă pe viața unui lider taliban. Ce se întâmplă acum în Afganistan
5 milioane de dolari, recompensa pe viata unui lider taliban. Ce se intampla acum in Afganistan

Americanii au stabilit o recompensă de 5 milioane de dolari pe capul unui lider taliban. Ce se întâmplă acum în Afganistan. Forţele de opoziţie din Nord şi-au manifestat intenţia de a lupta contra talibanilor.

Cine este talibanul pentru care au oferit 5 milioane de dolari

În Afganistan a început ofensiva împotriva talibanilor. Trei districte din provincia Baghlan, situată la nord de Panjshir, au fost deja ocupate de forţele locale. Anunţul cuceririi celor trei districte a fost făcut de ministrul apărării, generalul Bismillah Mohammadi, într-un tweet. Este vorba despre districtele Deh Saleh, Bano şi Pul-Hesar, relatează Reuters.

Statele Unite ale Americii au pus o recompensă de 5 milioane de dolari pentru un lider taliban. Conform celor de la BBC, Khalil Haqqani, unul dintre cei mai duri teroriști, a fost fotografiat în capitala afgană Kabul, înaintea să aibă loc discuţiile privind formarea unui nou guvern.

Khalil Haqqania fost fotografiat vineri în mijlocul mulțimii din capitala afgană, flancat de bărbați înarmați îmbrăcați în uniforme militare.

Cine este, de fapt, Khalil Haqqani? Acesta este fratele lui Jalaluddin Haqqani, un fost lider al rețelei Haqqani, și unchiul adjunctului liderului taliban Sirajuddin Haqqani. Rețeaua Haqqani este una dintre cele mai temute grupări militante din regiune, responsabili pentru unele dintre cele mai violente atacuri din ultimii ani.

Dan Negru, despre situația talibanilor

În ceea ce privește situația nefericită care are loc în prezent în Afganistan, acolo unde talibanii au preluat conducerea, Dan Negru și-a exprimat părerea privind cât de norocoși sunt românii că s-au născut într-o țară ferită de astfel de probleme.

„Bucurați-vă ca v-ați născut în Europa. După sănătate, e cel mai mare beneficiu pe care ni-l dă viața. Cei mai multi dintre noi nu știm unde e Afganistanul pe hartă și știrile de acolo le scrolăm pe șezlongurile de vacanță.

Intr-o săptămâna, nimeni nu o sa mai vorbească despre Afganistan, știrile de acolo nu vor mai face click-uri și vor ieși din target. Bucurați-va că v-ați născut in Europa! Eu am învățat doua lucruri din lecția lor.

Despre bani și despre șefi: 80 de miliarde au bagat americanii în armata afgană și 35 miliarde în educație și reconstrucția civilă. De aici li s-a tras.

Cu baionetele poți sa faci orice, dar nu te poți așeza pe ele. Țările sunt ca și firmele: când oamenii sunt trădați de lideri, cad. Mai devreme sau mai târziu. Bucurați-vă că v-ați născut in România, Europa”, a scris Dan Negru pe Facebook.”