5 locații pentru un Revelion inedit. Trebuie să ieși puțin din aria de confort

5 locații pentru un Revelion inedit. Trebuie să ieși puțin din aria de confort
5 locații care te vor face să ieși din aria de confort de Revelion.

Ai avut vreodată senzația că nu e niciodată prea devreme să vorbești despre Revelion? Oricum, în momentul în care ajungi să ai cât de cât idee cam ce ți-ar surâde și ajungi la un acord aproximativ cu gașca sau cu partenerul. Singura ofertă care mai e disponibilă este camera single de la subsol căreia, la mila personalului, i se mai poate adăuga un pat extensibil. Anul acesta, ia-le-o înainte colegilor de birou insuportabil de organizați care știu exact ce vor face de Revelion încă de la Revelionul trecut și frunzărește printre destinațiile de mai jos până o găsești pe cea mai potrivită.

5 locații care te vor face să ieși din aria de confort de Revelion

  • Budapesta, Ungaria

Un Revelion cum se cuvine în Budapesta poate fi încununarea tuturor eforturilor de cetățean muncitor și cumsecade, efectuate pe parcursul întregului an. Că vorba aceea, cui nu-i șade bine într-o scurtă croazieră pe Dunăre, cu bufet și tot ce trebuie, în compania muzicii live care încântă auzul și îmbie buzele la a decide „că frumoasă mai e viața”. La fel, dacă nu ai chef să o arzi tocmai tinerește-nebunesc, ci mai degrabă respectabil-cultural, așază-te confortabil pe scaun și urmărește un spectacol-concert de muzică clasică și balet, șampanie, ospăț din 5 feluri de bucate, cravată, costum și-așa mai departe, în Palatul Dunării (Duna Palota) din fix inima orașului.

Capitala Ungariei abundă în gratuite petreceri de stradă, îmbuibate de focuri de artificii, vin fiert și tot tacâmul. În fața Castelului Vajdahunyad, „țara oaspete” este Rusia, ceea ce se traduce prin servirea a 30 de tipuri diferite de votka, iar zvonurile spun că nici palinca nu va fi greu de găsit. Asemenea, în Piața Vörösmarty se mai întâmplă concerte și adunări de suflete umane în cete, iar barurile și cluburile capitalei abundă în petreceri.

  • Berlin, Germania

Imposibil să ajungi în Berlin și să cugeți că stilul lor de petrecere nu-i tocmai pe stilul tău, iar asta se datorează numai faptului că se petrece în atâtea feluri aici, încât îți vei dori să existe măcar 3 nopți de 31 decembrie ca să poți să declari că ai luat cât de cât pulsul orașului. O alternativă sigură, cu care nu prea poți să dai greș oricât de darnic s-ar arăta ghinionul cu tine este Poarta Brandenburg. O nebunie de suflete adunate pentru a lăsa luminile artificiilor să le umple retina, pentru a zbiera numărătoarea din toți rărunchii și, de ce nu, pentru a-și croi loc către standurile cu mâncare.

În afară de merinde, totul e gratis. Deși nu chiar la fel de gratuit ca Poarta Brandenburg. Spreespeicher Berlin te îmbie la clătirea ochilor în bătaia artificiilor care se reflectă năstrușnic pe suprafața râului. Încă și mai ieftină-i petrecerea de la Kino International, un loc despre care dacă ai auzit, a fost sigur într-un context cinematografic. Ei bine, de Revelion îmbracă altă haină și îi dă cu muzici pop, techno sau raggae, care se întind pe toate cele 5 etaje ale imobilului.

  • Istanbul, Turcia

Să admiri artificiile și nebunia de pe podul ce trece pe deasupra Strâmtorii Bosfor nu-i de ici, de colo, dar îți dai seama că asta va fi în mintea tuturor. Așa că arată-te cu scaun la cap și vino din vreme dacă hotărăști că acesta-i locul unde vrei să-ți porți lenjeria roșie anul acesta. Și da, titlul îndrugă ceva despre „Europa”, dar acum să fim serioși… când și unde în altă parte poți ajunge de pe un continent în altul (din Europa în Asia în cazul de față) în numai 5 minute de barcă sau mașină. Dar poate înghesuiala și îmbulzeala de suflete nu-i tocmai pe placul inimii tale, iar în cazul acesta, ar trebui poate să te îndrepți către districtul Fatih (și locul unde vei da cu ochii de Turnul Galata), încărcat și el de perspective ce dau spre artificii.

Artificii în noaptea de revelion.
5 locații inedite care te fac să ieși din zona de confort în noaptea dintre ani.

Iar dacă într-adevăr faci parte din categoria celor care, Revelion, ne-Revelion, tu vrei liniște, romanticism și tot ce se cunoaște sub tutela englezescului „cozy”, cartierul Bebek, și „sătucul trendy (o alăturare neobișnuită de cuvinte, nu zicem „nu”) amplasat de-a lungul strâmtorii” și înțesat de baruri și cafenele intime este colțul către care să te îndrepți. Oricum, una peste alta, oriunde alegi să petreci noaptea dintre ani, Istanbul o să rămână mereu o idee excelentă de evadare din viața cea de toate zilele. Vorbim despre orașul care-a fost capitală a patru Imperii enorme de-a lungul istoriei, care deține tot ce-au lăsat otomanii mai de seamă la trecerea lor prin lume, care dă clasă multor alte orașe când vine vorba de cumpărături și unde aromele exotice își vor face liniștite de cap cu papilele tale gustative.

  • Viena, Austria

Dacă dintre toate colțurile de Pământ alegi Viena pentru petrecerea Anului Nou, nimeni nu ar trebui să te mai ia de pe ringul de vals sau să oprească ce mai fină muzică să-ți încânte auzul! Lasă-te găsi doar la unul dintre concertele Orchestrei Filarmonice Vieneze, iar dacă te ocupi din timp, cu conștiinciozitate și primești cumva și o mică moștenire până atunci, poate chiar la Gala de Revelion de la Primăria din Viena, un bal în toată regula cu rochii conforme imaginației când aude cuvântului ”bal”, dansuri vieneze și sunete melodioase de pahare de cristal ciocnite.

O opțiune puțin mai ieftină, dar la fel de grandioasă este Opereta Die Fledermaus a lui Johann Strauss pe care ar trebui să o iei indubitabil în calcul. Și dacă este adevărat că nu ai mai dansat vals de la balul bobocilor din clasa a 9a, poți merge la Viena cu câteva zile înainte pentru a lua câteva lecții de dans înainte de a te năpusti sălbatic pe ring.

  • Amsterdam, Olanda

Indiferent de ce așteptări ai de la Revelion, de ce buget sau în ce companie te afli, în orașul lalelelor, al morilor de vânt, al bicicletelor și al păcatelor vei găsi cam orice cauți pentru a te simți confortabil. Dacă preferi să petreci pe străzile orașului pentru pentru a nu cheltui mare lucru și pentru a-ți impregna spiritul de sărbătoare olandez în haine, în nări și în memorie… excelent! În piețele publice din Amsterdam se varsă sacul cu artificii, dansuri, agitație și voie bună; Dam, Rembrandtplein, Leidseplein sau Museum Square vor fi înțesate de oameni care mai de care mai dezlănțuiți.

Poate vei prefera să te bucuri de o cină servită elegant și de clinchetul plăcut al paharelor de șampanie ciocnite la miez de noapte. …Saaau poate vrei să te joci de-a iubirea-ura cu sistemul tău auditiv și să-ți testezi capacitatea conexiunilor neuronale într-o noapte îmbibată în tehno-house, tineret dezlănțuit, lumini orbitoare de rave și disco ball-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI