Alimentele care sunt pe cale de dispariție. Trebuie să le consumi cât încă le găsești în magazine

Alimentele care sunt pe cale de dispariție. Trebuie să le consumi cât încă le găsești în magazine
Alimentele care sunt pe cale de disparitie

Specialiștii trag un semnal serios de alarmă, la nivel global. Din cauza schimbărilor de climă și a încălzirii globale, un număr considerabil de alimente ar putea dispărea de pe piață. Trebuie să le consumi cât încă le găsești în magazine. Despre ce este vorba. 

Alimentele care sunt pe cale de dispariție

Poate ți se pare o exagerare, dar studiile arată că o mare parte a alimentelor preferate de oamenii din toate colțurile mapamondului ar putea dispărea în următorii ani. Deși acum poate ți se pare banal/normal să savurezi o ceașcă de cafea sau să guști două bucățele de ciocolată, ei bine, specialiștii avertizează că aceste alimente nu vor mai fi disponibile, în curând.

Un exemplu îngrijotător ar fi producție de ceai verde care va avea mult de suferit, în următorul deceniu. Din cauza condițiilor climatice globale, plantele devin tot mai vulnerabile la insecte, iar frunzele de ceai de calitate inferioară sunt doar o parte a problemelor cu care se vor confrunta producătorii.

Cafeaua

Cum să nu îți începi ziua cu o cană mare de cafea, nu-i așa că la asta te-ai gândit? Dacă nu tu, cu siguranță aceasta este întrebarea pe care și-au pust-o foarte mulți români, care sunt mari iubitori ai cafelei. Potrivit statisticilor, până în 2050 producția de cafea la nivel global se reduce cu mai bine de 50%, așadar ai face bine să găsești altă sursă de energie și relaxare până atunci.

Ciocolata

Este foarte greu să găsești pe cineva căruia să nu-i placă ciocolata. Cu lapte, migdale, fructe de pădure, caramel sau amăruie, ciocolata este unul dintre deserturile preferate de toată lumea, în special de cei mici.

Din păcate, nu știm cât de mult timp ne vom mai bucura de ciocolată, deoarece arborii de cacao, din care este făcut dulcele, sunt din ce în ce mai afectați de schimbările climatice. Din cauza umidității scăzute și a temperaturilor ridicate, producția de cacao poate fi redusă cu un milion de tone pe an.

Miere

Din nefericire, albinele sunt foarte afectate de schimbările climatice și, în principal, de încălzirea globală. Creşterea nivelului de dioxid de carbon duce la reducerea proteinelor din polen, care este principala sursă de hrană a albinelor.

Fructe

Caisele, piersicile, cireșele și merele ar putea deveni, și ele, un lux în anii care urmează. Va trebui să le înlocuim cu fructe care pot rezista cu ușurință condițiilor climatice extreme. Pomii fructiferi sunt și ei în pericol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI