46 de tablouri furate dintr-un seif din Belgia, descoperite în București. Prejudiciul este estimat la 160.000 de euro

46 de tablouri furate dintr-un seif din Belgia, descoperite în București. Prejudiciul este estimat la 160.000 de euro
46 de tablouri furate dintr-un seif din Belgia, descoperite în București. Prejudiciul este estimat la 160.000 de euro

Mai multe tablouri au fost furate în urmă cu șase luni din Belgia. Recent, acestea au fost găsite în București. Oamenii legii au descoperit 46 din cele 59 de opere de artă. Tablourile au dispărut din depozitul belgian în luna martie.

Tablouri furate din Belgia, găsite în București

Ancheta este coordonată de către autoritățile judiciare din Belgia, aceștia solicitând ajutorul anchetatorilor români. În urma perchezițiilor care au avut loc, miercuri, în București, polițiștii au găsit 46 din cele 59 de tablouri reclamate ca fiind furate.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, a pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în Bucureşti, într-o cauză privind un ordin european de anchetă, emis de autorităţile judiciare din Regatul Belgiei”, a transmis, joi, Poliţia Română. 

Autoritățile belgiene caută 59 de opere de artă care au dispărut în luna martie dintr-un depozit din orașul Anvers. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la suma de 160.000 de euro. În continuare, cercetările vor fi preluate de către autoritățile judiciare din Belgia.

„Autorităţile judiciare belgiene efectuează cercetări cu privire la sustragerea de către persoane necunoscute la data de 02.03.2021 dintr-o boxă aflată într-un depozit securizat din Anvers a unui număr de 59 de opere de artă – tablouri şi sculpturi, apreciate la o valoare de aproximativ de 160.000 euro.

Astfel, pentru aducerea la îndeplinire a măsurilor indicate în ordinul european de anchetă, la data de 15.09.2021 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a desfăşurat activități, respectiv o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate un număr de 46 dintre tablourile sustrase, ce urmează afi predate autorităților judiciare belgiene”, au anunțat reprezentanții Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, într-un comunicat.

Român reținut în Italia după ce a încercat să vândă tablouri furate

Incidentul a avut loc în San Giovanni in Marignano, un oraș mic, cu circa 9.000 de locuitori, din provincia Rimini. Se pare că românul abia ce ajunsese în oraș, moment în care s-a dus într-o cafenea și a început să expună tablourile.

Acest lucru a atras atenția carabinierilor din apropiere, luându-l la rost pe român. Aceștia au descoperit că cele 16 tablouri fusese furate din casa unui italian din aceeași localitate. Dus la audieri, bărbatul a spus că ar fi primit tablourile de la un prieten din România care i-a spus că le-ar putea vinde la un preț mai bun în Italia.

Carabinierii nu l-au crezut, iar românul de 39 de ani a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de tăinuire, iar mai apoi a ajuns după gratii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI