4 opțiuni de transfer pentru Lionel Messi după anunțul zguduitor al plecării de la Barcelona

de: Gabriel Peneș
06 08. 2021

4 opțiuni de transfer pentru Lionel Messi după anunțul zguduitor al plecării de la Barcelona. De neconceputul s-a produs, totuși. Starul argentinian se desparte de gruparea catalană după 21 de ani în care a câștigat 35 de trofee. „Obstacole financiare și structurale” au dus la acest deznodământ, a anunțat gruparea de pe Nou Camp, joi seara, într-un comunicat. Deja, toți ochii sunt pe viitoare destinație a sextuplului câștigător al „Balonului de Aur”.

4 opțiuni de transfer pentru Lionel Messi după anunțul zguduitor al plecării de la Barcelona

4 opțiuni de transfer pentru Lionel Messi după anunțul zguduitor al plecării de la Barcelona. Incredibil, dar adevărat. În ziua în care se aștepta anunțul semnării noii înțelegerii între cele două părți, a picat vestea-bombă. Clubul catalan a anunțat că Messi nu va continua la Barca, fiind în imposibilitatea de a-i înregistra noul contract. Regulile financiare stabilite de Federația și Liga Spaniolă au zădărnicit toate negocierile care ajunseseră la un rezultat. Messi acceptase înjumătățirea salariului, dar se alegea cu un contract pe 5 ani.

Deși clubul și jucătorul au ajuns la un acord cu intenția clară de a semna astăzi un nou contract, acest lucru nu se poate întâmpla din cauza obstacolelor financiare și structurale (n.r. – reguli ale Ligii spaniole). În aceste condiții, Messi nu poate rămâne la Barcelona. Ambele părți regretă acest lucru. Barcelona își exprimă gratitudinea pentru tot ceea ce a reprezentat jucătorul Messi. Îi dorim mult succes în continuare, atât în viața personală, cât și la noua echipă”, s-a arătat în comunicatul clubului catalan.

Unde ar putea ajunge starul argentinian

Firește, toți ochii sunt ațintiți acum pe viitoarea destinație a lui Lionel Messi. Deja există favorite în obținerea semnăturii acestuia, mai ales că e vorba de un fotbalist liber de contract. Doar cîteva grupări ar putea plăti, totuși, sumele pe care le presupune venitul cu care Messi este obișnuit. Dar asta nu înseamnă că „licitația” nu va fi una feroce. Totuși, la ora actuală, sunt 4 variante cu o probabilitate mai mare sau mai mică pentru „înregimentarea” celui considerat de mulți cel mai bun jucător al lumii.

Paris Saint-Germain

Este în poll-position pentru aducerea lui Lionel Messi. Zvonurile despre trecerea lui la gruparea patronată de Nasser Al-Khelaifi sunt mult mai vechi. PSG are forța financiară pentru plata salariului argentinianului. E antrenată de un argentinian, Mauricio Pochetino,dar, cel mai important aspect: acolo se află Neymar, unul dintre cei mai buni prieteni de-ai lui Messi. A făcut senzație poza din Ibiza postată de brazilian zilele trecute pe Instagram. În ea, Messi apare zâmbitor alături de Neymar și alți 3 jucători de la PSG, printre care și colegii de națională, Angel Di Maria și Leaondro Paredes. În ultimele ore, conform publicației The Athletic, Messi deja negociază direct cu gruparea din capitala Franței, inclusiv cu antrenorul Pochettino.

Manchester City

Inițial, City era văzută drept cea mai posibilă destinație a lui Lionel Messi. Argumentul suprem era dat de prezența lui Pep Guardiola pe banca tehnică a grupării de pe Etihad. Guardiola și Messi au trecut au făcut istorie împreună la Barcelona. Acest element, plus forța financiară a patronilor din Emiratele Arabe erau suficiente. Dar, dincolo de „elementul Neymar”, City a avut, pare-se, și ghinion în sincronizarea unor „mutări”. Ieri, în ziua în care Barcelona și Messi își spuneau adio, „cetățenii” anunțau transferul de la Aston Villa al noii supervedete, Jack Grealish, pentru 117,5 milioane de euro. Un fotbalist ce este deja idolul fanilor englezi.

Chelsea Londra

Actuala deținătoare a Champions League poate fi outsiderul care dă lovitura de grație. Bani există, un antrenor dornic să-l aducă pe Messi există, Thomas Tuchel, condiții de performanță există din plin. De altfel, de ieri,  fanii celor de la Chelsea i-au cerut cu fervoare patronului Roman Abramovici să facă tot ce depinde de el pentru a-l aduce pe Lionel Messi, scrie football-london.com. Deși improbabilă, varianta e demnă de urmărit, mai ales în cazul vreunei surprize în negocierile cu PSG.

Inter Milano

Noua campioană a Italiei a trăit frisonul posibilității venirii lui Messi și vara trecută, când starul ceruse să plece de la Barcelona, considerând că nu trebuie activată clauza de reziliere. Se vehiculau chiar și date despre contract, salariu. S-a scris și că Messi și-ar fi cumpărat deja o casă în Milano, iar tatăl și impresarul său, Jorge Messi era văzut des prin metropola italiană. Acum, Inter pare cea mai fragilă opțiune din cauza problemelor financiare cu care se confruntă și clubul patronat de chinezi. Dar, fie și pentru ce s-a întâmplat vara trecută, e o variantă ce nu trebuie neglijată.