4.000 de copii nevoiaşi din Galaţi şi Brăila au primit ghiozdane şi rechizite şcolare. Cine a făcut gestul înduioșător

4.000 de copii nevoiaşi din Galaţi şi Brăila au primit ghiozdane şi rechizite şcolare. Cine a făcut gestul înduioșător
4.000 de copii nevoiaşi din Galaţi şi Brăila au primit ghiozdane şi rechizite şcolare. Cine a făcut gestul înduioșător

Peste 4.000 de copii nevoiași din județele Brăila și Galați au primit rechizite școlare și ghiozdane din partea Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, în cadrul programului social-filantropic „Hristos în Școală”, a informat Biroul de presă al eparhiei, luni.

Rechizite școlare și ghiozdane pentru copiii din Galați și Brăila

Potrivit sursei citate, Arhiepiscopia Dunării de Jos a urmat o veche tradiție din această eparhie. La începutul acestui an școlar, a fost organizată o acțiune social-filantropică, dedicată copiilor cu posibilități materiale reduse.

Au fost achiziționate 4.000 de ghiozdane complet echipate cu pixuri, creioane, stilouri, caiete, penare, rigle și multe altele. Toate au fost predate protoieriilor, fiind distribuite parohiilor din cele două județe ale eparhiei, Brăila și Galați.

Cu ajutorul acestui program au fost susținuți peste 4.000 de copii. Valoarea totală  ajutoarelor se ridică la aproximativ 300.000 de lei, sumă oferita de cele 8 protoierii, Centrul eparhial și parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

„Acest ajutor acordat de biserică în fiecare an la Dunărea de Jos este de un real folos semenilor noştri cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar”, afirmă reprezentanţii eparhiei.

Gest superb făcut de pompierii din Botoșani

Anul acesta, Ziua Pompierilor a coincis cu începerea anului școlar. Cu aceasta ocazie, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani au decis să ajute copiii nevoiași. În acest fel, 173 de copii din județul Botoșani au primit ghiozdane și rechizite de la pompierii botoșăneni.

Numărul ghiozdanelor împărțite nu este unul aleatoriu. Astăzi, pe 13 septembrie, Pompierii din întreaga țară sărbătoresc 173 de ani de existență. Reprezentanții ISU Botoșani i-au vizitat pe copii din Ripiceni, Balta Roșie, Albești, Răuseni, Unțeni, Mihălășeni, Nicșeni, Sârbi, Săveni, Dersca, Coțușca și Dorohoi.

 „Pe lângă emoția întâlnirii cu eroii lor, copiii, mulți dintre ei însoțiți de părinți, s-au arătat bucuroși de începere școlii, dar și de faptul că vor avea ghiozdane noi și tot ceea ce le trebuie pe timpul orelor de curs, astfel încât să poată învăța în liniște. În acest mod, la rezultatele muncii salvatorilor botoșăneni, care au ca deviză „curaj și devotament”, s-a adăugat și certitudinea că toți acești copii vor continua sa meargă la școală, dincolo De lipsurile cu care se confruntă”, a transmis Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

În fiecare an, ziua de 13 septembrie ne reamintește faptul că 166 de pompieri au luptat împotriva trupelor otomane, venite să suprime idealurile Revoluției din 1848.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI