3 băuturi pentru caniculă. Amestecurile pline de vitamine care te țin hidratat/ă
Atunci când este prea cald afară, iar temperaturile din atmosferă îți creează un disconfort termic, tot ce trebuie să faci este să savurezi o băutură rece, perfectă pentru caniculă. Ei bine, ce ai spune de nu una, nu două, ci trei rețete de băuturi răcoritoare care să-ți potolească setea pe timp de vară? Iată cum se prepară licorile.
Top 3 cele mai gustoase băuturi răcoritoare pentru caniculă
Dacă te-ai săturat de căldura infernală, iată câteva rețete de băuturi naturale și gustoase care te ajută să te răcorești, conform celor de la Click!.
Limonadă cu mentă și ghimbir
Ingrediente:
- 2 lămâi
- 4 pahare cu apă minerală
- 4 linguri cu miere
- o mână de mentă
- cuburi de gheaţă
- 1 linguriţă de ghimbir ras
Mod de preparare:
Taie lămâile în jumătăţi şi le storci. Se pune zeama într-un bol, se adaugă apa minerală, ghimbirul, mierea, frunzele de mentă tocate mărunt şi se amestecă foarte bine. De preferat, limonada se pune puțin la rece sau se toarnă direct în pahare, peste care adaugi cuburile de gheaţă.
Shake cu zmeură și iaurt
Ingrediente:
- 400 g iaurt de băut sau sana
- 300 g zmeură
- 1 banană bine coaptă
- 4-5 linguri de miere
- 1 praf de scorţişoară
- cuburi de gheaţă
Cum se prepară:
În primul rând, vei da la blender banana, apoi zmeura, pe care o vei trece printr-o sită pentru a înlătura seminţele.
Piureul de fructe se toarnă într-un bol şi se amestecă foarte bine cu mierea, scorţişoara, iaurtul sau sana. La final, tot ce trebuie să faci este să torni shake-ul în pahare şi îl poți servi imediat, cu cuburi de gheaţă.
Iaurtul este alimentul ideal care te ajută să te răcorești pe timp de caniculă. Bananele conţin magneziu, iar zmeură are o aromă foarte bună, care te vitaminizează şi te rehidratează eficient. Acest shake se consumă, de preferat, la micul dejun.
Citește și Secretul limonadei perfecte pentru zilele caniculare. Cum s-o prepari în câteva minute
Nectar de piersici şi pepene galben
De ce ai nevoie:
- 300 g pulpă piersici
- 300 g pulpă pepene galben
- 5 linguri miere
- fulgi sau cuburi de gheaţă
Cum îl prepari:
Pentru început, vei opări piersicile pentru a le curăţa de coajă. Sâmburii se scot, iar pepenele galben se curăță. Mai departe, pasezi fructele cu blender-ul şi le amesteci cu mierea. Nectarul se toarnă în pahar și se bea cu fulgi sau cuburi de gheaţă.
Piersicile suculente sunt un izvor de sănătate deoarece conţin calciu şi compusi ai fierului, fiind recomandate femeilor însărcinate, persoanelor cu carenţe de minerale şi copiilor. În combinaţie cu pepenele galben (fruct cu un coţinut mare de apă) şi miere, piersicile îşi cresc din proprietăţile curative şi te hidratează din plin.