Pandemia de coronavirus a provocat deja peste 1,5 milioane de decese în întreaga lume, iar efectele devastatoare vor continua. David Beasley, cel care conduce World Food Programme, face previziuni sumbre pentru anul 2021. Numeroasele restricții luate pentru stoparea pandemiei au afectat foarte grav economia. Iar previziunile pe care acesta le face sunt înfiorătoare. Aproximativ 270 de milioane de oameni „se îndreaptă spre înfometare” este avertismentul teribil pe care îl face Beasley.
„Anul 2021 va fi cu adevărat unul catastrofal, dacă ne bazăm pe ceea ce vedem în acest moment. S-au cheltuit 19 trilioane de dolari în timpul pandemiei, iar acești bani nu vor mai fi disponisibili pentru 2021. Iar ceea ce ne așteaptă pentru anul viitor este cea mai mare criză umanitară de la începuturile ONU”, a declarat David Beasley în cadrul unei întâlniri ONU de vineri, conform rt.com.
David Beasley vede o singură soluție care ar putea salva zeci de milioane de oameni de înfometarea. Încheierea războaielor care se duc în această perioadă în întreaga lume. Banii care sunt cheltuiți pe armamente, sume exorbitante, ar putea fi redirecționați pentru a evita intrarea în colaps. Contează și dacă vaccinul pentru Coronavirus se va dovedi un succes.
„Trebuie să punem capăt acestor războaie. Este foarte important să reușim asta, pentru a asigura o sustenabilitate pentru obiectivele pe care ni le propunem. Trebuie să înțelegem că toate aceste conflicte, criza sanitară și cea a alimentelor sunt ca un iceberg apărut în fața Titanicului. Dacă vom avea o gândire strategică, vom putea să trecem cu bine de acest iceberg. Cred că anul 2021 este unul în care trebuie să ne concentrăm pe lucruri foarte importante. Descoperirea vaccinului pentru coronavirus și refacerea economiilor”, a mai adăugat David Beasley, conform sursei citate.
Beasley a avertizat și în vară că măsurile de lockdown s-ar putea dovedi total neinspirate. „Videcarea poate afecta chiar mai mult decât o face boala, din cauza efectelor devastatoare asupra economiei”. De asemenea, UNICEF făcea o previziune înfiorătoare. „1,2 milioane de copii sub vârsta de cinci ani ar putea să moară din cauza efectelor provocate de restricții”.