20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Ce omagiu i-au adus dinamoviștii

20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Ce omagiu i-au adus dinamoviștii
20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Ce omagiu i-au adus dinamoviștii

În urmă cu 20 de ani, Dinamo suferea una din cele mai mari pierderi. La numai 24 de ani, Cătălin Hîldan,= pleca într-o altă lume. A fost unul dintre cei mai iubiți jucători din Ștefan cel Mare. Astăzi întreaga echipă i-a mai adus un omagiu.

20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan

Tragedia în urma căreia tânărul Cătălin Hîldan a decedat s-a întâmplat pe 5 octombrie 2000. Dinamo, la acel moment, juca un amical pe stadionul din Oltenița. Cătălin Hîldan avea să cadă secerat pe teren în urma unui atac de cord. În același an, dar pe 2 octombrie, sărbătorise cele 138 de meciuri de la debutul său în Divizia A.

20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Ce omagiu i-au adus dinamoviștii
Peluza Cătălin Hîldan din Ștefan cel Mare

De-atunci au trecut 20 de ani, iar fanii, care l-au supranumit ”Unicul Căpitan”, și astăzi l-au comemorat cum se cuvine. De altfel una din peluzele stadionului din Ștefan cel Mare îi poartă și astăzi numele de ”Peluza Cătălin Hîldan”.

Ce omagiu i-au adus dinamoviștii

Astăzi, întreaga echipă a clubului Dinamo București, în frunte cu antrenorul acestora, Cosmin Contra, au mers la mormântul acestuia pentru a-i aduce un omagiu. Cosmin Contra, unul din foștii jucători importanți ai echipei și-a adus aminte de perioada în care jucau împreună pentru culorile roșu-alb.

”Nu știu când au trecut 20 de ani, parcă ieri luptam împreună pentru culorile astea. Am fi vrut să-i dedicăm victoria după acest derby, din păcate nu s-a putut. Am amintiri plăcute cu el, din păcate ne-a părăsit prea devreme.

20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Ce omagiu i-au adus dinamoviștii
La 20 de ani, fanii îl cinstesc și astăzi pe Cătălin Hîldan

Sper ca străinii să-și dea seama de importanța pe care a avut-o Cătălin Hîldan în ceea ce înseamnă coeziunea dintre suporteri și echipă. Sper ca pe viitor să se gândească și mai mult pe teren, pentru Cătălin Hîldan. Sunt sigur că se bucură de acolo de sus pentru fiecare victorie a noastră”, a spus Cosmin Contra, în cimitirul din Brănești.

Cătălin Hîldan și efectele morții sale

La 5 octombrie 2000, vești incredibile au zguduit lumea fotbalului românesc. Tânărul fotbalist al lui Dinamo, Cătălin Hildan, a murit. Tragedia a avut loc, total neașteptată, în timpul unui meci de fotbal pe care Dinamo îl jucase la Oltenița, cu echipa locală, Navol.

În minutul 75, în timp ce mingea se juca undeva la marginea terenului, Hîldan a căzut pe neașteptate, surprinzându-i pe toți cei prezenți. Jucătorul a avut timp să-i spună lui Bogdan Onuț, cel mai apropiat coechipier al său, „sunt amețit, mi-e rău”.

Cu ultimele sale puteri, Cătălin a încercat să se ridice și a spus „mor” și apoi a căzut din nou. Medicul lui Dinamo, Mircea Lucaciu, a intervenit imediat și a depus toate eforturile pentru a-l face pe Hîldan să se trezească, dar fără rost. Jocul s-a oprit și fotbalistul a fost transportat imediat la spitalul Olteniței. În jurul orei 17:45, medicii au spus că Hîldan a murit.

Tatăl lui Cătălin a fost cel mai afectat de moartea tragică a fiului său. Când a aflat vestea, a avut o criză de nervi. O reacție teribilă a avut și Ionuț Lupescu, aflat în Italia în acel moment, cu echipa națională.

Cornel Dinu, antrenorul, omul care avea multă încredere în Cătălin și care l-a făcut căpitanul câinilor roșii, plângea și el. Hîldan era considerat „copilul” lui Dinu, care trăise la 5 octombrie 2000, „Cea mai proastă zi din istoria fotbalului în Ștefan cel Mare”.

Tricoul numărul 11 a fost retras din echipa dinamovistă pentru totdeauna, după acest moment. Aproape 10.000 de fani îndurerați de dispariția UNICULUI CĂPITAN, l-au însoțit pentru ultima oară, pe o vreme rece din octombrie.