2 aprilie 2020. Ce sfânt este prăznuit astăzi în calendarul ortodox. Este considerat făcător de minuni

Ce sfinți sunt prăznuiți pe data de 2 aprilie?

Ce sfinți sunt sărbătoriți de creștini pe data de 2 aprilei? Ce arată calendarul creștinilor ortodocși și care sunt obiceiurile pentru azi?

Ce sfinți sunt sărbătoriți azi?

Calendarul ortodox arată că azi, 2 aprilie, se prăznuiesc doi sfinți. Unul dintre ei este Cuviosul Tit, făcătorul de minuni. Tot pe data de 2 aprilie 2020 sunt sărbătoriți Sfinții Mucenici Amfian și Edesie, cei care au trăit în perioada împăratului Maximiam. Frații au devenit slujitori pentru Hristos atunci când au descoperit credința în timp ce studiau la Berit. Pe data de 2 aprilie, calendarul ortodox prevede o dezlegare la untdelemn și vin pentru credincioși.  Unul dintre sfinți a trăit în secolul al IX-lea. perioadă în care a fost o luptă acerbă împotriva icoanelor. Pentru că a simți chemarea, acesta s-a călugărit de tânăr. Ca răsplată pentru dedicarea lui, Dumnezeu i-a dăruit facerea de minuni.„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Tit, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Tit. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri”.

Ce sfinți sunt sărbătoriți azi, 2 aprilie?
Ce sfinți sunt sărbătoriți azi, 2 aprilie?

 Glasul al 8-lea

Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând, israeliteanul striga: Izbăvitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm. Sfinte Cuvioase Părinte Tit, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Cu rugăciunile tale, Sfinte Tit, scapă-mă pe mine, care cu totul sunt împlântat cumplit în patimile trupului şi stricat de dezmierdări, cel ce eşti comoara nepătimirii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI