180 candidaţi pe şase locuri de ajutor de şef de post au fost scoase la concurs în cadrul IPJ Olt

180 candidaţi pe şase locuri de ajutor de şef de post au fost scoase la concurs în cadrul IPJ Olt
180 candidaţi pe şase locuri de ajutor de şef de post au fost scoase la concurs în cadrul IPJ Olt

Aproximativ 1900 de candidați s-au înscris pe cele șase posturi de ajutor de șef de post scoase la concurs în cadrul IPJ Olt, iar concursul se încheie la finalul lunii octombrie.

Posturi de ajutor de șef, scoase la concurs

Recrutarea peste cele șase posturi scoase la concurs se face din sursă externă. Nu este obligatoriu pentru candidați să fi absolvit școala de specialitate. Se caută ajutor de șef de post pentru posturile de poliție din Vădăstrița, Urzica, Obârșia, Topana, Poboru și Movileni.

„187 de candidaţi s-au înscris la concurs, pentru cele 6 posturi vacante de ajutor şef de post, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, specialitatea ordine publică, prin încadrare directă, din sursă externă“, a anunţat IPJ Olt. 

După etapa de depunere a dosarelor de înscriere, urmează cea de validare a dosarelor. În perioada 11-19 octombrie, doar cei cu dosarele valide vor susține proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice. Pe 23 octombrie, cei care trec de această probă vor susține proba scrisă, tip grilă.

„Înscrierea candidaţilor se va realiza pe toate posturile de ajutor şef de post din cadrul inspectoratului, urmând ca numirea candidaţilor declaraţi „admis” să se realizeze în ordinea descrescătoare a notelor finale obţinute“, a mai anunţat IPJ Olt.

Totodată, în aceeași perioadă este programat și examenul de admitere pentru școala de poliție. Prin urmare, cei interesați de cariera de polițist s-au văzut nevoiți să aleagă între școală și încadrarea directă.

Bătaie mare pe posturile de la Poliție

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, 234 de candidați s-au înscris la concurs pentru cele 11 posturi de ajutor șef de post, prin încadrare directă, din sursă externă.

„Informații complete cu privire la modalitatea de desfășurare a concursului se regăsesc, pe site-ul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad în secțiunea Carieră”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

În aceeași perioadă menționată mai sus, candidații vor depune dosarele, iar cei cu dosarele validate vor participa la proba fizică, apoi cea teoretică de tip grilă. Înscrierea candidaților se va realiza pe toate posturile de ajutor șef de post din cadrul inspectoratului.

Numirea candidaților declarați „admis” se va realiza în ordinea descrescătoare a notelor finale obținute. La nivel național, Ministerul Afacerilor Interne a scos 412 posturi de ajutor șef de post. Au fost depuse 8.161 de candidaturi în total.

„Cei mai mulți candidați s-au înscris în cadrul Inspectoratului de Politie Județean Ilfov, respectiv 378 de persoane, pe 15 posturi scoase la concurs. Cei mai mulți candidați pe loc au fost la Inspectoratul de Politie Județean Gorj, unde s-au înscris 211 candidați pe 6 posturi scoase la concurs”, au transmis cei de la Inspectoratul General al Poliției Române.