24 mai 2021 | 15:07

17 ani de la explozia din Mihăileşti, considerată una dintre marile tragedii produse pe şoselele României

News
17 ani de la explozia din Mihăileşti, considerată una dintre marile tragedii produse pe şoselele României
Au trecut 17 ani de la explozia de la Mihăilești

Au trecut 17 ani de la una dintre cele mai mari tragedii produse pe șoselele din România, explozia de la Mihăilești. În anul 2004, pe 24 mai, un camion care transporta 20 de tone de azot de amoniu a explodat la Mihăilești, județul Buzău. În urma exploziei, 18 oameni și-au pierdut viața.

Cea mai mare tragedie produsă pe șoselele din România

În fiecare an, momentul este marcat printr-o slujbă de pomenire la monumentul care a fost ridicat în locul craterului de șapte metri adâncime, rezultat în urma exploziei. Pe 24 mai 2004, unitatea de pompieri din Buzău a pierdut un număr de șapte militari.

După un an de la tragedie, a fost ridicat un monument din marmură pe locul unde explozia a produs craterul uriaș, în memoria celor șapte militari. În fiecare an, supraviețuitorii exploziei revin pentru a aprinde luminări în memoria colegilor care și-au pierdut viața. Unul dintre pompierii militare care au supraviețuit este Sorin Teșcan.

„Era o zi mohorât, ploioasă, parcă de doliu. Aflasem că e un camion răsturnat. Am plecat cu sirene, alarme iar la Mihăileşti am găsit un nor de fum gălbui şi autotrenul răsturnat pe stânga. A coborât radiotelefonistul cu comandantul gărzii de intervenţie ca să facă cercetarea şi să transmită la bază”, a declarat Sorin Teşcan.

Au trecut 17 ani de la explozia din Mihăilești

Autocisterna se afla la aproximativ 100 de metri distanță față de TIR-ul răsturnat. Sorin Teșcan a coborât să asigure dispozitivul de stingere. Un coleg a venit și a cerut încă o rolă de furtun și a urcat în camion înapoi. Explozia a avut loc la ora 5:50, la doar câteva minute de la sosirea echipajelor de pompieri.

„I-am aruncat rola şi exact atunci a fost explozia. Pe moment chiar nu ştiam ce e. Nu se vedea nimic din cauza prafului. Am coborât din autospecială şi nu se vedea nimic la jumătate de metru. Apoi am auzit cum cad bucăţi din aer, după care m-am băgat sub cabina autospecialei ca să mă adăpostesc”, şi-a amintit Sorin.

Alături de cei șapte pompieri, și-au pierdut viața jurnaliștii Elena Popescu și Ionuț Barbu, corespondenți Antena 1. Cei doi au fost primii care au ajuns la locul în care tirul era răsturnat. Elena Popescu era corespondent Antena 1 timp de două luni și avea doar 26 de ani. Ionuț Barbu avea 24 de ani și era absolvent de Politehnică.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro