13 cavouri din Dâmbovița, jefuite de 3 bărbați. E ireal ce au putut face la mormântul unui copil

13 cavouri din Dâmbovița, jefuite de 3 bărbați. E ireal ce au putut face la mormântul unui copil
Ce au furat trei hoți din mormântul unui copil

Într-o singură noapte, bărbații au reușit să jefuiască 13 cavouri din cimitirul comunei Petrești, județul Dâmbovița. Aceștia au furat suma de 14.000 de lei și mai multe bijuterii din aur. Oamenii legii i-au identificat și reținuți pe cei trei.

Profanare de morminte în Dâmbovița

În comuna Petrești, hoții au profanat mormântul unui copil de doar doi ani, luna trecută, de unde furaseră 10.000 de lei. Tatăl copilului este cel care a observat că ceva nu este în regulă la mormântul celui mic. Florile erau mișcate, iar în spatele mormântului erau evidente urmele de rangă.

„Tot capacul era mișcat, dar nu mișcat de pe poziție, în așa fel încât să pară că nu s-a umblat nimic. Florile care acopereau tot mormântul erau mișcate înspre dreapta. După care m-am dus în spate și acolo se vedeau urmele de rangă, ce au băgat ei și cum au ridicat mormântul. L-au ridicat și au intrat înăuntru”, a spus tatăl copilului.

Mama copilului este sigură că cine i-a trimis și hoții știau ce aveau de furat. Îi luaseră copilului decedat două brățări, un lanț de aur și peste 10.000 de lei.

Ce mod de operare aveau hoții

Hoții operau rapid și într-un mod original. De cele mai multe ori, aceștia mergeau la pont. De asemenea, mormântul copilului de doi ani nu a fost singurul profanat. În aceeași seara, aceștia au profanat alte 13 morminte. Cei trei căutau doar cavouri cu morți înmormântați recent.

Deschideau cavourile cu ranga și luau ce era de valoarea în coșciugurile celor decedați. Aceștia au profanat și mormântului unui bărbat decedat de coronavirus.

„Bani, verighete, cercei, unei femei i-a luat cerceii din ureche. La băiatul nostru i-a luat inclusiv bănuțul ăla care se pune la mânuță, de 50 de bani, nenorociții or fi zis că e de aur. Și inclusiv un om pe care l-au îngropat cu Coronavirus. L-au dezgropat și pe el, de au umblat și la omul ăla”, a adăugat tatăl copilului decedat.

Hoții mergeau în toată țara, însă doar la pont. Din fericire, au fost prinși în urmă cu câteva zile. Oamenii legii i-au depistat pe autostrada 10 Sebeș – Turda, în cursul nopții de 4 spre 5 decembrie, după ce ar fi profanat șase morminte din localitate Huedin, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dâmbovița, Ana Maria Liță.

Cei trei hoți au fost prezentați magistraților, care au hotărât să fie arestați pentru 30 de zile, fiind acuzați de profanare de morminte și furt calificat. Aceștia riscă circa cinci ani de închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI