11 fenomene ciudate care se petrec în timpul somnului. Paralizia și hipnoza se numără printre ele

11 fenomene ciudate care se petrec în timpul somnului. Paralizia și hipnoza se numără printre ele
Fenomene ciudate care se petrec în timpul somnului

În timpul somnului ar trebui să ne odihnim și să ne refacem forțele, însă de multe ori ne trezim obosiți și nu știm de ce se întâmplă acest lucru. Asta pentru că de multe ori apar tulburările de somn. Iată o listă cu 11 fenomene ciudate care se petrec în timpul somnului.

Fenomene ciudate care se petrec în timpul somnului

Paralizia. Persoana se trezește, dar nu se poate mișca, are halucinații și simte că cineva o urmărește. Acest lucru se întâmplă din cauză că mușchii sunt relaxați atunci când somnul este pe sfârșite. Cel mai des se întâmplă atunci când se doarme pe spate.

Halucinațiile hipnotice apar atunci când persoana este între somn și starea de veghe și mintea primește informații pe care nu le poate controla. Cel mai des li se întâmplă copiilor, de aceea multora le este frică să adoarmă.

Vorbitul în somn. De cele mai multe ori, persoanele care vorbesc în somn nici măcar nu își dau seama de acest lucru.

Visul în alt vis este atunci când cineva visează că se trezește, dar experimentează în continuare lucruri ciudate. Se crede că cei care au astfel de vise au înclinații spre spiritualitate.

Somnambulismul. Partea coștientă este adormită, însă mușchii sunt activi, iar de cele mai multe ori persoanele care umblă în somn nici măcar nu își dau seama a doua zi.

Sindromul capului care explodează. Persoana se trezește brusc, ca și cum ar fi avut loc o explozie și resimte o stare de șoc.

Apneea în timpul somnului este de fapt oprirea respirației. Persoana se trezește și din acel moment dormitul devine aproape imposibil.

Visele repetitive sunt cele care urmează mereu același scenariu. În timpul acestora, creierul analizează lucuri pe care le-am uitat.

Căzătura din pat. Persoana visează că se prăbușește de la mare înălțime și se trezește brusc.

Experiențele astrale. Persona se află între somn și starea de veghe și își vede corpul de sus. Oamenii cu înclinații spirituale cred că aceasta demonstrează existența sufletului.

Iluminarea în timpul somnului. Încercăm să rezolvăm o problemă și la un moment dat creierul vine cu o soluție în timp ce dormim. Trebuie doar să ne-o amintim atunci când ne trezim.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI