11 ciudățenii despre atentatul de la 11 septembrie. Turnurile Gemene, victimele unui atentat terorist?

11 ciudățenii despre atentatul de la 11 septembrie. Turnurile Gemene, victimele unui atentat terorist?
Ciudatenii despre 11 septembrie

Despre atentatul terorist de la 11 septembrie circulă foarte multe teorii ale conspirației. Descoperirile stranii făcute de specialiştii din mai multe domenii au dus la întocmirea a 11 ciudățenii despre atentatul din 11 septembrie.

Cele mai ciudate lucruri despre atentatul terorist de la 11 septembrie. Unul dintre teroriști, filmat la ora atacului pe un aeroport din Maroc

Una dintre aceste teorii ale conspirației arată că la vârf s-ar fi ştiut de planul teroriștilor, iar administraţia americană ar fi decis să nu intervină, întrucât aveau nevoie de un motiv să treacă la atacul Afganistanulului şi Irakului, scrie libertatea.ro.

Potrivit altei teorii, teroriştii nu au legătură cu atacul, acestea fiind orchestrate chiar de către serviciile secrete ale Americii.

Teoria conspiratiei despre atentatul de la 11 septembrie
Teoria conspiratiei despre atentatul de la 11 septembrie

1. Prăbuşirea Gemenilor nu ar fi fost decât o demolare controlată

Specialiştii în construcţii şi în demolări au remarcat, cu stupoare, că prăbuşirea Turnurilor Gemene seamănă izbitor cu o demolare controlată. Filmările din acea zi arată cum zgârie-norii se lasă uşor, etaj cu etaj, până la parter, efect domino care se obţine în urma imploziei. De asemenea, mai mulţi martori îşi amintesc că au auzit explozii în interiorul clădirilor.

Autoritățile au spus structura de oţel s-a încins de la explozia combustilului din avionul care a lovit clădirea şi a cedat, numai că, avioanele sunt alimentate de kerosen, iar acesta nu putea topi structura de oţel a turnurilor gemene.

2. Empire State Building nu s-a părbușit după ce a fost lovită

Empire State Building a fost lovită de un avion pe 28 iulie 1945, însă nu s-a prăbuşit. Atunci, din cauza ceţii şi a condiţiilor proaste de vizibilitate, un bombardier s-a izbit de aripa nordică a clădirii zgârie nori, la etajul 80, făcând o gaură de 6 metri. Combustibilul din avion a luat foc, iar flăcările au cuprins etajele între 79 şi 75, locul impactului. Structura de rezistenţă Empire State Building n-a fost afectată.

3. Un alt amănunt care sprijină teoria imploziei controlate este prăbuşirea blocului WTC7. Acesta turn, al treilea căzut la pământ în acea zi, la câteva ore după atentate, nu era în imediata apropiere a Gemenilor şi n-a fost lovită de niciun avion. Totuşi, s-a prăbuşit. În schimb, clădirile din vecinătatea turnurilor Gemene au rămas în picioare.

4. Evreii ar fi fost avertizaţi să stea acasă?

Conspiraţioniştii au mai  observat că pe data de 11 septembrie 2001, mai mult de 4.000 de angajaţi evrei şi-au luat liber. Neoficial, toţi ar fi primit un SMS prin care erau înştiinţaţi să rămână acasă.

5. Nici atacul Pentagonului nu e ocolit de teoria conspirașiei. Acesta ete cel mai enigmatic. Avionul a lovit o aripă a clădirii aflată în renovare, unde nu se afla nici un om, iar locul impactului a creat o gaură de 22 de metri, în contextul în care avionul care a lovit clădirea are 38 de metri.

6. Și cutiile negre au fost compromise

Ar fi fost recuperate doar 3 cutii negre ale celor 4 avioane prăbușite, iar publicul nu a aflat nimic despre ele. În cazul cutiei negre de la Pentagon, secretarul de stat Donald Rumsfeld a spus că datele au fost compromise, în conteztul în care, în ultimii 40 de ani, nici o cutie neagră nu a mai fost declarată compromisă.

7. Actele de identitate ale terorișților au fost găsite la locurile accidentului, fapt care nu este crezut de adepții teoriei conspirației. Aceștia cred că au fost plantate acolo. În cazul teroristului Satam Al Suqami, de la WTC, căruia, conform raportului oficial, paşaportul i-a ieşit din buzunar, a zburat prin explozie vreo 90 de etaje şi a aterizat la două blocuri distanţă, iar toate paginile ale actului au fost intacte. De asemenea, cel pomenit mai devreme ar fi fost înregistrat de camerele de supraveghere de pe un aeroprt din Maroc.

8. Osama bin Laden, vinovatul pentru atentat

Osama bin Laden, acuzat de americani că ar fi orchestrat teribilele atacuri, a negat orice responsabilitate sau implicare în atentate. După asta, au apărut înregistrări video cu el şi alţi lideri ai reţelei teroriste vorbind despre “succesul lor” de la 11 septembrie, însă nu era acelaşi bin Laden ca în prima filmare.

9. Proprietarul clădirilor WTC, Larry Silverstein, lua întotdeauna micul dejun pe platforma-panoramă a WTC, iar în dimineaţa de 11 septembrie 2001 a lipsit din clădire, precizând apoi că soţia i-a făcut o programare la dermatolog. De asemenea, cu puțin timp înainte, Silverstein făcuse asigurare pentru Turnurile Gemene, iar aceasta acoperea inclusiv atacurile teroriste. El a fost despăgubit de firmele de asigurări și se presupune că Silverstein ar fi permis amplasarea explozibililor care au provocat prăbuşirea gemenilor.

10. Avioanele militare, ținute la sol

Între atacurile Turnurilor Gemene şi cel de la Pentagon au trecut 40 de minute, dar, în mod inexplicabil, forţele aeriene ale SUA nu au reacţionat în nici un fel, avioanele armatei fiind ținute la sol.

11. Cu 4 zile înainte de atentat au fost înregistrate vânzări masive la bursă. S-a aruncat pe piaţă o mare parte din acţiunile United Airlines şi American Airlines, cele două companii ale căror avioane aveau să fie deturnate. Se știe că investitorii vând masiv doar când sunt siguri că valoarea acţiunilor o să scadă foarte tare, se presupune că şefii celor două companii fuseseră avertizaţi de atacul de la 11 septebrie 2001.