Decizie șocantă în cazul celor doi polițiști de la Pitești. Hotărârea judecătărilor va revolta o țară întreagă

Decizie șocantă în cazul celor doi polițiști de la Pitești. Hotărârea judecătărilor va revolta o țară întreagă
Decize de ultimă oră în cazul polițiștilor de la Pitești

Legea în România este prea blândă, iar dovada o reprezintă chiar pedepsele aproape inexistente pe care le primesc diferite persoane care au comis infracțiuni grave sau chiar de omor. Acesta este și cazul celor doi polițiști din Pitești, care în urmă cu o săptămână, au ucis un bărbat nevinovat după ce au manifestat gesturi violente asupra sa. În urmă cu puțin timp, judecătorii Curții de Apel au anunțat ce pedeapsă vor primi cei doi oameni ai legii pentru faptele lor.

În ce condiții a murit bărbatul

În urmă cu o săptămână, un bărbat din Pitești, în vârstă de 63 de ani, a murit după o dispută cu doi polițiști aflați în misiune. Ghinionul bărbatului a fost să se afle într-o zona de risc, unde tocmai avusese loc un incendiu, iar echipajele de pompieri interveniseră pentru a stinge focul.

Bărbatul beat a refuzat să părăsească incinta locului, în ciuda faptului că fusese somat de către un echipaj de poliție. Pentru că a manifestat un comportament recalcitrant, oamenii legii au reacționat agresiv, reușind să-l doboare pe bărbat la pământ cu fața în jos prin lovituri violente. Pe lângă impactul puternic cu solul, victima a fost, de asemenea, axifisiată după ce unul dintre polițiști l-a imobilizat cu genunchiul pe gât.

”Cu ocazia intervenției la un incendiu la un local, (aparatură electrică) un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă.

Barbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, în acest moment i se efectuează manevre de resuscitare”, a anunțat poliția, imediat după tragedie.

În ciuda eforturilor medicilor de a-l salva, inima bărbatului a cedat, fiind declarat decesul acestuia. În urma evenimentului tragic, cei doi polițiști împreună cu mai mulți martori i au fost audiați de procurori.

Ce au indicat rezultatele necropsiei

În cursul zilei de duminică, cei doi polițiști vinovați de moartea bărbatului din Pitești au fost reținuți în arest pentru 24 de ore, urmând a se decide soarta acestora. În urma rezultatelor necropsiei s-a constatat că aceștia se fac vinovați pentru decesul survenit, fiind schimbată încadrarea juridică din ucidere din culpă în lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, fapt pedepsit de lege cu închisoare între 6 și 12 ani.

“Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”, a anunțat medicul legist Dan Manu, duminică dimineață.

În urma deciziei luată de Tribunalul Argeș, cei doi polițiști urmau să rămână după gratii, în arest preventiv, până pe 18 mai, iar dacă erau găsiți vinovați riscau până la 12 ani de închisoare.

Din păcate, ca în multe situații din România, decizia a fost contestată de avocatul celor doi polițiști, astfel încât, judecătorii Curții de Apel au decis joi ca cei doi polițiști să fie eliberați, plasându-I în arest la domiciliu.

„O să solicităm o expertiză medico-legală în completare și o avizare a actului medical, pentru că sunt multe contradicții. Fracturile costale, în opinia noastră, sunt în urma resuscitării, se produc la majoritatea resuscitărilor, sunt cazuri clasice, iar aici sunt determinate ca fiind una din cauzele decesului”, a declarat Robert Georgescu, avocatul celor doi.

Urmărește scenele de groază în care bărbatul a fost trântit la pământ: