10 trucuri mai puțini știute care includ bicarbonatul de sodiu. Toate gospodinele trebuie să le știe!

de: Dana Cazacu
04 12. 2019

Pe lângă funcția de bază, coacerea, bicarbonatul poate fi folosit pentru a curăța aproape orice găsiți în casă. Bicarbonatul de sodiu are modalități de utilizare incredibile, pe care le veți îndrăgi și care vă vor face viața mai ușoară. Unele din ele dorim să vi le împărtășim astăzi.

Toate gospodinele trebuie să știe aceste 10 trucuri care includ bicarbonatul de sodiu

1.Îndepărtarea petelor înainte de spălare

Amestecați 6 linguri de bicarbonat cu 1/3 ceașcă de apă caldă și aplicați soluția pe pată înainte să puneți haina în cuva mașinii de spălat.

2.Acoperirea găurilor de la cuie

Amestecați bicarbonat cu pastă de dinți și umpleți găurile nedorite cu compoziția obținută. Așteptați, până se usucă complet.

3.Urmele de la vase

Inelele neplăcute de la pahare și farfurii, care rămân pe suprafețele din lemn, le puteți îndepărta cu o cârpă înmuiată în amestec de bicarbonat și apă.

4.Curățarea și dezodorizarea scurgerilor

Adăugați 1 ceașcă de bicarbonat în gaura de scurgere, apoi turnați 1 ceașcă de oțet. Acoperiți-o cu un dop, așteptați un timp, după care turnați apă fierbinte.

5.Îndepărtarea mâncărimii pielii după înțepăturile de insecte

Amestecați bicarbonat cu apă în proporții de 1:3 și aplicați soluția pe zona afectată – în doar câteva minute veți simți o ușurare.

Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de bucătărie, care stă în dulapul de bucătărie de cele mai multe ori fără rost, se dovedește a fi, de fapt, foarte util. Pe lângă caracteristicile chimice, bicarbonatul are proprietăți abrazive excelente și este capabil să rezolve o varietate de probleme cotidiene – atât în ceea ce privește gătitul, cât și în ale curățeniei sau siguranței.

6.Dezodorizarea frigiderului

Cel mai bine este ca frigiderul dumneavoastră să nu miroase a nimic, iată de ce e bine să păstrați în el o cutie deschisă cu bicarbonat de sodiu. Trucul funcționează și în cazul congelatorului.

Toate gospodinele ar trebui să știe aceste trucuri ale bicarbonatului.

7.Curățarea cuptorului cu microunde

După un timp, chiar și cuptorul cu microunde începe să miroase. Puteți scăpa de caravana tuturor mirosurilor lumii, dizolvând 2 linguri de bicarbonat într-o farfurie cu apă. Dați vasul la cuptor și porniți-l pentru 3 minute. Apoi ștergeți interiorul cuptorului cu o cârpă sau un burete.

8.Îndepărtarea grăsimii de pe farfurii

Dacă spălați vasele în mașina de spălat vase, amestecați 2 linguri de bicarbonat cu soluție pentru vase și stratul de grăsime va dispărea. Persoanele, care spală vasele manual, ar trebui să le lase în acest amestec pentru 15 minute.

9.Curățarea blenderului

Ca să nu scoateți toate cuțitele, umpleți blenderul pe jumătate cu apă, adăugați 1 linguriță de bicarbonat și 1 porție de soluție de spălat vasele. Porniți blenderul pentru câteva secunde, apoi clătiți-l.

10.Dezodorizarea coșului de gunoi

Bicarbonatul este capabil să împrospăteze coșul de gunoi, chiar și atunci când e plin cu gunoi: pur și simplu adăugați puțin bicarbonat în coșul plin. Și nu uitați să spălați coșurile regulat, la fel, cu bicarbonat.