30 oct. 2020 | 14:18

10 pensiuni de basm din România. Aici trebuie să îți faci toate vacanțele la munte

Diverse
10 pensiuni de basm din România. Aici trebuie să îți faci toate vacanțele la munte
România este o țară ca de basm

România este o țară în care natura este uluitoare. Păduri, munțidelta cea mai bine conservată din Europa, văi uimitoare, vederi uimitoare. Toate fac parte din frumusețea pitorească a României. Nu numai natura este fantastică, ci și modurile de viață tradiționale păstrate în sate, iar ecoturismul este practicat pe scară largă. În România rurală ai posibilitatea de a sta la pensiunea unui localnic, sau a unui antreprenor, aranjate cu gust.

România, o țară de basm și pitoresc

Imaginați-vă un oraș în care casele se uită oriunde mergeți. Imaginați-vă o țară plină de castele și cetăți, legende și tradiții, amestecată cu peisaje frumoase de păduri colorate, lacuri și munți, orașe medievale și case de basm. Asta este România, odată ce o descoperi, cu toate satele, monumentele, locurile istorice și pitorești. Acest material se dorește a fi o recomandare, pentru când veți putea planifica viitoarele călătorii prin țară. În același timp, cum e și normal, încercăm să vă recomandăm și câteva locații, pensiuni, unde să vă puteți petrece un concediu, sau un sejur de câteva zile.

Pensiunea Prince of Wales, Valea Zălanului

10 pensiuni de basm din România. Aici trebuie să îți faci toate vacanțele la munte

Pensiunea Prince of Wales, Valea Zălanului

Fermecat de frumusețea și patrimoniul bogat al României, Prințul Charles a cumpărat mai multe pensiuni în satele țării. Acestea au fost transformate ulterior în pensiuni durabile. Amplasată printre dealurile din Valea Zălanului, pensiunea este o clădire veche de 400 de ani. A fost restaurată cu grijă, cu cinci camere, decorate superb cu mobilier transilvănean de epocă. Pentru a susține și promova agricultura locală, cabana are propria grădină de legume, iar produsele lactate provin de la vacile și oile satului. Fiecare masă este gătită după rețete vechi românești, maghiare și săsești, inclusiv opțiuni vegetariene, și este servită împreună cu o sticlă de vin fin din crama de la pensiune.

Pensiunea contelui Kalnoky’s, Micloșoara

Așezată în jurul satului transilvănean Micloșoara, pensiunea din secolul al XIX-lea este restaurată cu grijă. Pnesiunea este formată din mai multe case. Toate au fost transformate în frumoase căsuțe, acum pensiunile contelui Kalnoky. Situate în grădini mari, cabanele au fost mobilate minunat cu mobilier secuiesc și saxon de epocă, cu o ambianță rustică. Oaspeții se pot întâlni în sala de mese mare situată în casa principală sau în grădinile pitorești. Mesele sunt servite în crama din secolul al XVII-lea la lumina lumânărilor, cu preparate preparate folosind legume din grădinile pensiunii, produse lactate de la vacile sătenilor și gemuri de casă, cu opțiuni și pentru vegetarieni.

Pensiunea Cincșor, Cincșor

În satul Cincșor, fosta școală și casa parohială au fost transformate în case de oaspeți ecologice. Sălile de clasă au fost transformate în patru dormitoare superbe, o cameră confortabilă pe coș, o cameră de bibliotecă fabuloasă și o zonă de luat masa. Vechea parohie oferă cinci camere cu baie privată, o bucătărie spațioasă, o sală de mese fantastică, precum și o mică bibliotecă, toate împodobite cu picturi murale din secolul al XV-lea. Paturile de flori și grădinile de legume sunt locul de joacă perfect pentru copii, în timp ce părinții pot savura un pahar de vin în vechiul hambar. În fiecare zi, bucătarul pregătește mâncăruri îmbucurătoare cu ingrediente locale proaspete.

Stațiunea Green Village, Sfântu Gheorghe

În pitorescul sat Sfantu Gheorghe, în paradisul Deltei Dunării, Green Village Resort, de patru stele, a fost construit folosind doar materiale locale ecologice, care se potrivesc perfect în împrejurimi. Oaspeții sunt cazați în camere duble spațioase, apartamente uimitoare și bungalouri cu cochetă și se pot bucura de piscina în aer liber sau se pot relaxa în saună sau jacuzzi. Grădina organică oferă produse proaspete pentru mesele preparate în restaurantul complexului. În timpul zilei, descoperiți minunea Deltei făcând o excursie cu barca sau o plimbare cu bicicleta. Mai mult, oaspeții pot face aqua gym, yoga pe lac sau pot pescui la marginea stațiunii.

Pensiunea La Roată, Gura Humorului

Aici veți găsi un loc plin de pace, în inima Bucovinei. Pensiunea La Roata arată ca un mic muzeu al satului. Cu cinci case țărănești vechi de 120 de ani bine reconstruite oferă o locuință confortabilă și caldă. Terasa rustică și crama completează ambianța bucolică, făcându-vă să vă simțiți ca și cum ați fi dat înapoi în timp. Odată ce ajungeți la restaurant, veți simți că sunteți în bucătăria veche a bunicii, unde aromele mâncării vă ademeneau să gustați mâncărurile de casă ale bunicii, făcute cu ingrediente de la fermierii locali. Per ansamblu, o pensiune ecologică cu un sentiment familiar pentru o vacanță în mijlocul naturii.

Pensiunea Valea Verde, Cund

Pensiunea Valea Verde poate fi considerată una de top 10. Camerele sunt calde și confortabile, cu farmec tradițional combinat cu confort modern. Mâncarea este în afara acestei lumi. Există o mulțime de activități, ciclism montan, călărie, drumeții sau culcare lângă piscina naturală și citirea unei cărți bune. Dar ospitalitatea este una dintre cele mai importante și cel mai bun motiv pentru a merge. Gazdele îi tratează pe toți ca pe regi, sau regine, și în fiecare seară există conversații grozave, vinuri fine și oameni noi și interesanți de întâlnit. Valea Verde este o adevărată oază, situată adânc în dealurile și pădurile Transilvaniei, înconjurată de sate medievale și cetăți antice.

Pensiunea Casa lui Badiu, Sibiu

Amplasată la 10 km nord de Sibiu, la poalele dealurilor Munților Carpați, această frumoasă casă rustică a fost construită parțial la mijlocul anului 1800. În timp ce proprietatea a fost renovată, caracterul și unele dintre detaliile arhitecturale originale precum pivnița, hambarul și structura a fost păstrată cu atenție. Interiorul este decorat într-un stil rustic tradițional, cu funcționalitate, linii curate și materiale naturale. Există 4 camere duble și o suită privată. Fiecare cameră este dotată cu un pat confortabil, TV și un mini-frigider. Unele camere au o terasă privată din lemn.

Pensiunea Hanul lui Balaban, Bran

Aflat la o aruncătură de băț de Castelul lui Dracula, Hanul de pe Balaban este o reproducere artizanală a unei case țărănești regionale de la sfârșitul anilor 1700. Este mai mult decât confortabil, cu mâncare și vin fantastic și cu priveliști ca din povești.

Domeniul Zabola, Zabola

A fost numit secretul cel mai bine păstrat al României. Încă casa familiei familiei Mikes  este amplasată într-o vale înverzită la trei ore la nord de București. Există trei case frumos mobilate pentru a alege, precum și activități care variază de la urmărirea urșilor la urmărirea căprioarelor, drumeții și ciclism la plimbări cu cai și trăsuri, sau sania în timpul iernii. Este corect să spunem că Zabola este o bijuterie absolută.

Pensiunea Apafi, Malancrav

Situat deasupra satului Malancrav din secolul al XII-lea, în inima Transilvaniei săsești, Conacul Apafi a aparținut familiei Apafi până în secolul al XVIII-lea. A fost confiscat de regimul comunist în 1949 și abia în 2000 a fost preluat de Trustul Mihai Eminescu și, după cinci ani de restaurare, a revenit la gloria de odinioară și s-a transformat într-o casă de oaspeți. Este un loc minunat pentru a sta.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Minunea românească. Construcția care îi uimește pe toți. Lucrările sunt în toi
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro