Într-un context social dificil precum pandemia de coronavirus sau războiul declanșat, de curând, în Ucraina, oamenii au tendința de a se lăsa pradă tentanțiilor culinare și de a se refugia în mâncare, pe fond de stres. Iată cei 10 pași pe care trebuie să-i urmezi, pentru a evita acest lucru, spun specialiștii în nutriție.
Nutriționistul Anca Alungulesei a vorbit despre cei 10 pași esențiali pe care fiecare om trebuie să-i parcurgă, pentru a scăpa de nevoie excesivă de a mânca, atunci când se simte stresat.
„Un exemplu extrem de concludent este perioada pandemiei, în special lunile de inceput, cand 90% din populația globului s-a îngrășat.
Această informație face parte din memoria colectivă recentă, iar comportamentul uman a fost același la scară mondială: spraalimentare și consum mare de alimente “îngrășătoare” pentru liniștire și „siguranță”. Iar rezultatul rapid a fost: multe kilograme în plus.
Acum însă, traversând deja o perioadă încărcată de temeri, după o perioadă de pandemie de 2 ani, spun ca este nevoie sa trecem efectiv la ACTIUNE și să nu mai picăm în aceeași capcană.
Este nevoie să creăm contextul propice pentru ca salvarea să vină din interior și nu doar din exterior.”, a declarat Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, exclusiv pentru click.ro.
Printre sfaturile pe care le oferă nutriționistul se numără postul intermitent și hidratarea. Avocado, ouă, coriandru, curcan și banana sunt cele 5 alimente care îți aduc fericirea. Mai exact, acestea ajută la creșterea nivelului de serotonină în organism și ne dau o stare bună de spirit.
Iată care sunt cei 10 pași pentru a ne înfrâna dorința de a mânca în exces, atunci când starea noastră de spirit este la pământ, iar grijile par să ne acapareze: