10 orașe în care este bine să lucrezi: muncești puțin, câștigi mult. Ce alegi, Roma, Londra sau Paris?

Autor: Redacția - 08:30, 19 mai 2019
luxemburg londra paris

Cei care aspiră la salarii colosale trebuie să-și îndrepte spre alte orașe din Europa dacă vor să prospere. Într-un clasament al salariilor și al timpului petrecut la locul de muncă, fruntaș este Luxemburgul. Este, de altfel, orașul ales de foarte mulți români care lucrează în corporații.

Salariul mediu este de aproximativ 3.000 de euro pe lună. Angajații lucrează doar 33 de ore pe săptămână față de 38-40 de ore în multe alte state europene. De menționat: impozitul în Luxemburg pentru veniturile din salarii ajunge la 30%.

În Luxemburg, cei care lucrează în baza unor contracte pe perioadă nedeterminată au 32 de zile de concediu anual plătit. Angajatorii includ și îngrijirile medicale gratuite.

Ce orașe ai prefera?Luxemburg sau Londra? Dublin ori Oslo?

În acest clasament al orașelor în care câștigi bine cu ore de lucru rezonabile pe locul doi se află orașul german München. Podiumul este completat de Paris. Urmează Helsinki, capitala Finlandei și orașul Lyon din Franța. Pe locul 6 se află Copenhaga și abia apoi capitala Italiei, Roma. Pe poziția a 8-a e clasat Dublinul, urmat de Oslo, capitala Norvegiei și de Londra.

Topul a fost realizat de compania Expert Market. Au fost analizate  datele privind salariile din fiecare oraș, inclusiv câștigurile acordate de Deutsche Bank și UBS. Studiul a inclus 69 de orașe europene.