17 feb. 2024 | 19:49

10 întrebuințări mai puțin cunoscute ale pastei de dinți. Ce poți să faci cu ea

Diverse
10 întrebuințări mai puțin cunoscute ale pastei de dinți. Ce poți să faci cu ea
Cum să o folosești în toată casa

Pasta de dinți nu numai că menține dinții curați și respirația proaspătă, dar este și destul de utilă pentru o mulțime de alte lucruri. Iată 10 întrebuințări mai puțin cunoscute ale pastei de dinți: de la curățarea diferitelor obiecte din casă, până la îndepărtarea lacului de unghii. Acest banal produs din baie are o mulțime de moduri în care poate fi folosit.

Ce poți să faci cu pasta de dinți

Știm că poți folosi o periuță de dinți pentru a-ți șlefui farurile, dar adaugă puțină pastă de dinți pentru a îți face farurile să strălucească și să scapi de aspectul acela fad.

Poți ține curate atât farurile principale, cât și cele de pe spate folosind o periuță de dinți. În plus, dacă farurile tale sunt extrem de murdare, folosește pastă de dinți și o periuță de dinți pentru a îndepărta murdăria.

Dacă pasta de dinți îți poate albi dinții, ar trebui să poată și să lumineze garnitura frigiderului. O periuță de dinți te va ajuta să cureți acele pete de pe garnitura etanșă a frigiderului. 

Proprietățile abrazive ale pastei de dinți oferă o soluție rapidă perfectă pentru a șterge zgârieturi mici de pe vehicule. 

10 întrebuințări mai puțin cunoscute ale pastei de dinți

Redă strălucirea dușului

Îmbunătățește aspectul ușilor de duș cu pastă de dinți de albire. Lucrează în mișcări circulare pentru a curăța depunerile de săpun de uși. 

Poți lua un burete ca să freci și bateria și para de duș. Întreaga baie va străluci la final.

Îndepărtează oja

Pasta de dinți poate ajuta la îndepărtarea ojei într-o clipă. Amestecă puțină pastă de dinți, apă și lămâie și freacă-ți unghiile. Este un truc ideal dacă ai rămas fără acetonă.

Produs pentru păr

Ai rămas fără gel pentru păr și ești în întârziere la o întâlnire? Apelează la pasta de dinți pentru a rezolva problema cu coafura ta. Pasta de dinți are unele dintre aceleași proprietăți ca gelul de păr și poate ajuta la menținerea firelor de păr în ordine. Nu pune prea mult, doar asigură-te că firele rebele stau cuminți și verifică să nu ai pete albe în cap.

Repară găuri din perete

Ai o mică gaură în perete pe care trebuie să o remediezi? Folosește cu încredere pasta de dinți, dacă pereții tăi sunt albi.

Curăță petele de cafea

Petele de cafea de pe masă dispar rapid cu un strop de pastă de dinți.

Curăță-ți adidașii

Dacă ai o pereche de pantofi sau adidași din piele care arată puțin obosiți, folosește pastă de dinți pentru a-i face să arate din nou bine. Aplică pastă de dinți direct pe cele mai murdare zone. Apoi, ia o periuță de dinți veche și freacă. Aruncă-i într-un lighean cu apă rece sau stropește-i cu furtunul pentru a îndepărta spuma.

Redă luciul obiectelor din metal

Folosește pastă de dinți pentru a oferi instrumentelor metalice un luciu strălucitor. Tot ce trebuie să faci este să pui o picătură de pastă pe o cârpă moale, apoi să freci bine. Odată ce ești mulțumit că ai curățat destul de bine, folosește o cârpă umedă pentru a îndepărta reziduurile.

Repară zgârieturile de pe telefon

Atunci când telefoanele mobile sunt folosite constant, dar nu sunt protejate cu o husă rezistentă, se pot dezvolta multe zgârieturi mici pe ecranul frontal. Le poți îndepărta, dar trebuie să-ți acoperi un deget cu pastă de dinți și să o freci ușor peste zonele zgâriate. Clătește cu o cârpă umedă și apoi lasă să se usuce.

Curăță fierul de călcat

Abrazivul ușor din pastă de dinți non-gel este tocmai potrivit pentru curățarea reziduurilor de pe placa de jos a fierului de călcat. Aplică pastă de dinți pe fierul rece, freacă cu o cârpă, apoi clătește bine.

Curăță pete de pe pereți

Poate fi dificil să îi împiedici cei mici să își lase amprenta pe pereți. Dacă cei mici au creat o operă de artă în locul nepotrivit, șterge cu pastă de dinți. Nu va deteriora vopseaua sau tapetul, așa că este o soluție foarte eficientă.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Se anunță sărbători de poveste. Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Durere și lacrimi. Medicul Monica Pop, despre boala sa ucigașă: Fiecare om are asta
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro