08 apr. 2024 | 12:13

10 filme cu Gerard Butler pe care trebuie să le vezi. Pe multe dintre ele sigur le-ai uitat

Știri generale
10 filme cu Gerard Butler pe care trebuie să le vezi. Pe multe dintre ele sigur le-ai uitat
10 filme cu Gerard Butler pe care trebuie sa le vezi

Gerard Butler este un actor talentat și versatil, cunoscut pentru rolurile sale captivante și prestația sa puternică pe ecran. De-a lungul carierei sale, fostul iubit al Mădălinei Ghenea a jucat într-o varietate de filme din diferite genuri, de la acțiune și dramă până la comedie și thriller. Îți prezentăm, mai jos, un clasament cu cele mai bune pelicule ale starului internațional.

300 (2006)

Interpretarea regelui spartan Leonidas din filmul „300” reprezintă rolul de referință din cariera actorului Gerard Butler, cel care i-a adus notorietate la nivel internaționl, devenind unul dintre cei mai cunoscuți artiști din lume.

300 este un film epic de acțiune lansat în 2006, regizat de Zack Snyder și bazat pe romanul grafic omonim scris de Frank Miller și Lynn Varley.

Pelicula relatează evenimentele reale ale Bătăliei de la Termopile din anul 480 î.Hr., în care o mică forță de soldați spartani, în număr de 300 de eroi, a încercat să oprească avansul unei armate persane de mii de oameni, conduse de regele Xerxes.

Acțiunea filmului se desfășoară în Grecia antică și urmărește povestea regelui spartan Leonidas (interpretat de Gerard Butler) și a celor 300 de soldați pe care îi conduce în lupta împotriva armatei persane conduse de Xerxes (interpretat de Rodrigo Santoro).

Cu toate că sunt depășiți numeric de inamic, spartanii se luptă cu curaj și hotărâre pentru libertatea și apărarea patriei lor.

Law Abiding Citizen (2009)

„Law Abiding Citizen” este un thriller psihologic lansat în 2009, regizat de F. Gary Gray. Filmul explorează teme complexe precum justiția, răzbunarea și depășirea limitelor morale, punând în scenă un conflict intens între un cetățean obișnuit și sistemul judiciar.

Acțiunea se învârte în jurul lui Clyde Shelton (interpretat de Gerard Butler), un inginer care devine obsedat de răzbunare, după ce sistemul judiciar eșuează în a-i face dreptate în urma unei tragedii familiale.

După ce unul dintre criminali este eliberat din închisoare, în urma unui acord cu justiția, Clyde pornește o vendetă și decide să-i pedepsească, de unul singur, pe cei responsabili pentru suferința sa.

The Phantom of the Opera (2004)

Unul dintre cele mai emblematice roluri ale actorului Gerard Butler este, fără îndoială, cel al Fantomei de la Operă din filmul din 2004, regizat de Joel Schumacher, o readaptare senzațională după celebrul musical al lui Andrew Lloyd Webber.

Filmul este o dramă romantică, bazată pe romanul clasic al lui Gaston Leroux, despre un triunghi amoros între un o soprană de la Opera Garnier din Paris, iubitul ei, vicontele Raoul, și o prezență misterioasă cunoscută sub numele de Fantoma, un compozitor muzical genial.

Acțiunea peliculei se desfășoară în secolul al XIX-lea, în Paris, unde o tânără și talentată soprana pe nume Christine Daae (interpretată de Emmy Rossum) este intrigată și fascinată de o voce masculină pe care o aude prin peretele camerei sale din clădirea operei, care o antrenează pentru a deveni cea mai bună soprană a Franței.

În timp ce își dezvoltă abilitățile muzicale, Christine devine subiectul afecțiunii personajului misterios și sinistru, cunoscut sub numele de Fantoma (interpretat de Gerard Butler), care locuiește în catacombele Operei din Paris, un fost compozitor genial, desfigurat la chip, care a dezvoltat o obsesie pentru talentul ei.

Vezi și 10 filme cu Tom Cruise pe care trebuie să le vezi. Rolurile iconice care l-au transformat într-un star internațional

Olympus Has Fallen (2013)

„Olympus Has Fallen” este un film de acțiune lansat în 2013, regizat de Antoine Fuqua. Este primul dintr-o serie de trei filme care prezintă aventurile personajului principal, agentul secret Mike Banning, în lupta împotriva terorismului.

Acțiunea filmului se desfășoară în jurul unui atac terorist asupra Casei Albe, care duce la capturarea Președintelui Statelor Unite și a unor oficiali de rang înalt.

În timpul atacului, Mike Banning (interpretat de Gerard Butler), un agent secret aflat în afara clădirii, se infiltrează în Casa Albă pentru a-l salva pe șeful statului american, contracarând amenințarea teroristă.

P.S: I Love You (2007)

„PS I Love You” este o dramă romantică lansată în 2007, regizată de Richard LaGravenese și bazată pe romanul omonim scris de Cecelia Ahern. Filmul este cunoscut pentru povestea sa emoționantă despre dragoste, pierdere și redescoperirea sinelui.

Acțiunea peliculei urmărește povestea lui Holly Kennedy (interpretată de Hilary Swank), o tânără văduvă care încearcă să facă față pierderii soțului ei adorat, Gerry (interpretat de Gerard Butler), care a încetat din viață în urma unei lupte cu o boală nemiloasă.

Înainte de a muri, Gerry îi scrie marii sale iubiri o serie de scrisori, fiecare începând cu „PS: Te iubesc”, care îi ajută să își depășească durerea și să redescopere bucuria de a trăi.

RocknRolla (2008)

„RocknRolla” este un film de crimă și acțiune lansat în 2008, regizat și scris de Guy Ritchie. Este cunoscut pentru stilul său distinctiv, dialogurile pline de umor și povestea complexă despre lumea infracțională din Londra.

Pelicula urmărește povestea unui grup divers de personaje interconectate în lumea interlopă a Londrei. Un mogul rus bogat încearcă să investească într-un proiect imobiliar masiv, dar se confruntă cu probleme atunci când afacerea este sabotată de oamenii de afaceri britanici și de criminalii locali.

În mijlocul acestui haos se află personaje precum un hoț de bijuterii, un contabil evazionist, un fost rockstar și altele, toate luptându-se pentru supraviețuire și succes în lumea criminală a Londrei.

Machine Gun Preacher (2011)

„Machine Gun Preacher” este un film biografic lansat în 2011, regizat de Marc Forster. Bazat pe povestea reală a lui Sam Childers, filmul prezintă transformarea lui Childers de la un traficant de droguri la un misionar dedicat și luptător împotriva războaielor și sărăciei în Africa.

Sam Childers (interpretat de Gerard Butler) este un fost infractor și dependent de droguri care, după ce trece printr-o experiență religioasă profundă, decide să-și schimbe viața.

Devine misionar în Sudan și începe să construiască orfelinate pentru a ajuta copiii afectați de război și sărăcie. Însă, pe măsură ce își dedică tot mai mult viața cauzei, se confruntă cu provocări majore și trebuie să lupte cu propriile sale demoni.

Vezi și 10 Filme cu Hugh Jackman pe care trebuie să le vezi. Actorul a demonstrat că poate juca orice rol

Den of Thieves (2018)

„Den of Thieves” este un thriller de acțiune lansat în 2018, regizat de Christian Gudegast. Filmul se remarcă prin povestea sa plină de suspans și pentru scenele intense, oferind o perspectivă asupra lumii infracționale din Los Angeles.

Acțiunea urmărește un grup de hoți extrem de abili, conduși de Merrimen (interpretat de Pablo Schreiber), care plănuiesc cel mai mare jaf din istoria orașului Los Angeles: furtul a 120 de milioane de dolari din Rezerva Federală.

Jafuri elaborate și strategii complexe sunt cuvintele cheie ale peliculei. În timp ce hoții își pun la cale planul îndrăzneț, detectivul Nick O’Brien (jucat de Gerard Butler) și echipa sa de polițiști încearcă să îi oprească.

The Bounty Hunter (2010)

„The Bounty Hunter” este o comedie romantică plină de acțiune lansată în 2010, în regia lui Andy Tennant. Filmul îi are în rolurile principale pe Gerard Butler și Jennifer Aniston și este o combinație de momente haioase, suspans și romantism.

Acțiunea filmului se învârte în jurul lui Milo Boyd (interpretat de Gerard Butler), un fost polițist care a devenit vânător de recompense.

După ce divorțează de soția sa, Nicole Hurley (jucată de Jennifer Aniston), o reporteră investigativă, Milo primește o misiune aparent simplă: să o aducă pe Nicole în fața autorităților pentru că a încălcat termenii libertății condiționate.

Cu toate acestea, ceea ce începe ca o sarcină rutinieră se transformă rapid într-o aventură plină de peripeții și întorsături neașteptate.

London has fallen (2016)

„London Has Fallen” este un film de acțiune lansat în 2016, regizat de Babak Najafi și este continuarea filmului „Olympus Has Fallen”.

Filmul urmărește aventurile agentului secret Mike Banning (interpretat de Gerard Butler), care încearcă să protejeze liderii lumii, în timpul unui atac terorist masiv în Londra.

Acțiunea filmului are loc în timpul unui summit mondial în capitala Marii Britanii, unde toți președinții și conducătorii lumii se adună pentru a participa la funeraliile prim-ministrului britanic.

În mijlocul evenimentului, orașul este atacat de teroriști, iar Mike Banning, împreună cu președintele Statelor Unite (interpretat de Aaron Eckhart), încearcă să se lupte împotriva forțelor ostile și să îi salveze pe toți de la moarte.

Parteneri
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când raiul și iadul sunt deschise
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
S-a interzis în toată România. Șoferii trebuie să aibă acest document la ei
Capital.ro
Situația în care poliția poate să înregistreze cu radarul de pe contrasens. Modalitatea prin care poate fi contestată o amendă de viteză
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Total INTERZIS în JOIA MARE! E PĂCAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro