21 mart. 2024 | 11:17

10 filme cu Brad Pitt pe care trebuie să le vezi. Pe multe dintre ele sigur le-ai uitat

Monden
10 filme cu Brad Pitt pe care trebuie să le vezi. Pe multe dintre ele sigur le-ai uitat
ORG XMIT: NYET489 In this image released by Paramount Pictures, Brad Pitt is shown in a scene from, "The Curious Case of Benjamin Button." (AP Photo/Paramount Pictures, Merrick Morton) ** NO SALES **

Brad Pitt este, fără îndoială, unul dintre cei mai titrați și apreciați actori de la Hollywood, cariera sa cunoscând vârful succesului în anii 2000. În continuare vă vom prezenta top 10 cele mai bune filme ale fostului soț al Angelinei Jolie. Milioane de români le adoră.

Legends of the fall (1994)

„Legends of the Fall” este o dramă din 1994, regizat de Edward Zwick și bazată pe romanul cu același nume scris de Jim Harrison. Filmul are o distribuție extraordinară, precum Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond și Henry Thomas.

”Legendele toamnei” urmărește povestea familiei Ludlow în perioada Primului Război Mondial și în anii care au urmat.

Filmul se concentrează pe relațiile complexe dintre cei trei frați Ludlow: Alfred (interpretat de Aidan Quinn), Tristan (interpretat de Brad Pitt) și Samuel (interpretat de Henry Thomas), precum și pe relația lor cu tatăl lor, Colonelul William Ludlow (interpretat de Anthony Hopkins).

Tristan este prezentat ca fiind cel mai rebel și aventuros dintre frați, cu o conexiune specială cu natura și cu o latură sălbatică. Samuel este mai sensibil și idealist, în timp ce Alfred este mai calculat și ambițios.

Relațiile dintre acești frați sunt puse la încercare de iubirea pentru aceeași femeie, Susannah (interpretată de Julia Ormond). Teme precum loialitatea familială, dragostea și sacrificiul în timpul perioadelor de război și schimbare sunt aduse în atenția cinefililor.

Filmul examinează, de asemenea, impactul traumelor și pierderilor asupra personajelor și felul în care acestea influențează deciziile și acțiunile lor.

Se7en (1995)

„Se7en” este un thriller psihologic din 1995 regizat de David Fincher și scris de Andrew Kevin Walker. Filmul este centrat pe doi detectivi din Los Angeles care investighează o serie de crime înfiorătoare, fiecare inspirată de unul dintre cele șapte păcate capitale.

Detectivul veterat Somerset (interpretat de Morgan Freeman), aflat pe punctul de a se pensiona, se asociază cu mai tânărul și impulsivul său coleg Mills (interpretat de Brad Pitt) pentru a investiga o serie de crime brutale.

Fiecare asasinat este legat de unul dintre cele șapte păcate capitale: lăcomia, mândria, pofta, invidia, mânia, lenea și desfrânare, iar, împreună, cei doi urmăresc un ucigaș sadic (interpretat de Kevin Spacey), care planifică aceste crime elaborate și macabre pentru a ilustra păcatele umane.

„Se7en” este apreciat atât pentru regia sa impecabilă, cât și pentru performanțele excelente ale actorilor. Este un film care te va ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit și care lasă o impresie puternică asupra spectatorilor.

7 years in Tibet (1997)

„Seven Years in Tibet” este un film din 1997 regizat de Jean-Jacques Annaud și bazat pe cartea cu același nume scrisă de Heinrich Harrer.

Filmul îi are în rolurile principale pe Brad Pitt și David Thewlis și este inspirat din povestea adevărată a lui Heinrich Harrer, un alpinist austriac care a petrecut șapte ani în Tibet, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și ulterior.

Curajosul Heinrich Harrer (interpretat de Brad Pitt) își propune să cucerească muntele Nanga Parbat din Himalaya, împreună cu un grup de alpiniști.

După ce izbucnește cel de-al Doilea Război Mondial, ei sunt capturați de britanici și închiși într-un lagăr de prizonieri de război în India. Harrer reușește să evadeze și să se refugieze în Tibet.

Aici, protagonistul dezvoltă o relație strânsă cu Dalai Lama XIV (interpretat de Jamyang Jamtsho Wangchuk). Austriacul îl învață limba engleza și îi împărtășește cunoștințele sale despre lumea exterioară, iar în schimb este influențat de înțelepciunea și calmul lui Dalai Lama.

Pelicula a fost apreciată la scară internațională pentru subiect și pentru felul în care personajele principale apelează la introspecție, meditație și transformare personală pentru a căpăta o nouă perspectivă asupra vieții.

Fight Club (1999)

„Fight Club” este un film american din 1999, regizat de David Fincher și bazat pe romanul omonim scris de Chuck Palahniuk. Este un film cu un cult uriaș și a avut un impact semnificativ asupra culturii populare, fiind recunoscut pentru explorarea sa profundă a masculinității toxice, alienării sociale și anti-consumismului.

Povestea urmărește viața unui protagonist fără nume, interpretat de Edward Norton, un bărbat obosit de viața sa monotonă și lipsită de sens. El începe să participe la lupte clandestine subterane, organizate de către Tyler Durden, un individ carismatic și non-conformist, interpretat de Brad Pitt.

Cei doi devin prieteni și împreună își folosesc luptele ca o formă de eliberare și revoluție împotriva societății și a normelor sale opresive.

Pe măsură ce filmul progresează, devine clar că Tyler Durden este mai mult decât pare la prima vedere și că există un întreg sistem de credințe și ideologii radicale pe care îl promovează. Protagonistul nostru este atras într-o spirală de violență și nebunie, iar limitele dintre realitate și ficțiune devin tot mai difuze.

Vezi și 10 filme cu Leonardo di Caprio pe care trebuie să le vezi. Milioane de români le adoră

Ocean’s Eleven (2001)

„Ocean’s Eleven” este un film de acțiune din 2001, regizat de Steven Soderbergh, care-i aduce în prim plan pe actorii George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon și Julia Roberts.

Filmul este un remake al filmului din 1960 cu același nume și spune povestea unui grup de infractori care plănuiesc să jefuiască trei cazinouri din Las Vegas, într-o singură noapte.

Danny Ocean (interpretat de George Clooney), un fost infractor care tocmai a fost eliberat din închisoare, plănuiește o lovitură mare – să jefuiască trei dintre cele mai mari cazinouri din Las Vegas.

Pentru a-și îndeplini planul, el recrutează o echipă de specialiști din domeniul criminalisticii, printre care Rusty Ryan (interpretat de Brad Pitt), Linus Caldwell (interpretat de Matt Damon) și alții.

O parte importantă a peliculei o reprezintă echipa diversificată de hoți, nelegiuitori și experți, fiecare cu abilități și personalități distincte. De la maestrul în manipularea cazinourilor la expertul în explozibili și specialistul în tehnologie, fiecare membru aduce ceva unic la planul lor elaborat.

Filmul prezintă planificarea și pregătirea meticuloasă a echipei pentru jaf, inclusiv analiza detaliată a securității cazinourilor, falsificarea identităților și obținerea echipamentului necesar.

„Ocean’s Eleven” este plin de dialoguri inteligente și schimburi de replici amuzante între personaje. Chimia dintre membrii echipei adaugă o notă de umor și dinamism filmului.

Troy (2004)

„Troia” este o dramă istorică apărută în 2004, regizată de Wolfgang Petersen și bazată pe epopeea greacă „Iliada” a lui Homer.

Este o adaptare a poveștii legendarului război troian și a eroilor săi, incluzând personaje precum Ahile, Hector și Agamemnon. Filmul are în distribuție actori precum Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger și Brian Cox.

„Troia” prezintă povestea războiului troian, un conflict legendar între greci și troieni, generat de răpirea reginei Sparte, Elena, de către Paris, prințul Troiei, jucat de Orlando Bloom.

Soțul frumoasei Elena, regele Agamemnon, pornește un război și își adună armatele pentru a o aduce înapoi acasă pe mireasa sa. Acesta apelează la falnicul Ahile, cel mai curajos și puternic războinic al grecilor.

Brad Pitt îl interpretează pe Ahile, unul dintre cei mai cunoscuți eroi ai mitologiei grecești, cunoscut pentru abilitățile sale de luptă și pentru conflictul său cu Agamemnon.

Eric Bana îl interpretează pe Hector, un lider troian valoros și iubit de poporul său, care se angajează într-un duel epic cu Ahile.

Filmul explorează teme precum loialitate, curajul, dreptatea și dragostea, precum și prețul scump pe care oamenii trebuie să-l plătească pentru război.

Mr. and Mrs Smith (2005)

”Domnul și doamna Smith” este unul dintre cele mai cunoscute pelicule ale lui Brad Pitt, în special datorită faptului că este primul și singurul film pe care l-a făcut alături de fosta lui soție, Angelina Jolie.

Filmul realizat în 2005 prezintă povestea lui John și Jane Smith sunt un cuplu aparent obișnuit, care trăiește o viață aparent normală în suburbiile americane.

În realitate, fiecare dintre ei este un asasin plătit, dar niciunul nu știe despre ocupația secretă a celuilalt. Când angajamentele lor se intersectează și descoperă adevărul unul despre celălalt, începe o serie de evenimente pline de acțiune și umor, deoarece au fost angajați să se elimine reciproc.

Filmul conține o serie de scene de acțiune spectaculoase, inclusiv secvențe de luptă, urmăriri cu mașina și explozii. Aceste scene sunt combinate cu momente de umor pentru a crea un amestec echilibrat de adrenalină și divertisment.

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

„The Curious Case of Benjamin Button”, lansat în 2008, rămâne unul dintre cele mai interesante și apreciate filme făcute vreodată și un proiect de referință pentru cariera lui Brad Pitt.

Pelicula este regizată de David Fincher, fiind bazată pe o povestire scrisă de autorul F. Scott Fitzgerald, cu o distribuție care-i numără pe Brad Pitt, Cate Blanchett și Taraji P. Henson.

Acțiunea se concentrează asupra poveștii de viață a unui bărbat pe nume Benjamin Button (interpretat de Brad Pitt), care se naște cu o boală rară care îl face să îmbătrânească în sens invers.

El se naște la o vârstă extrem de înaintată și începe să devină din ce în ce mai tânăr, pe măsură ce trece timpul, până-n momentul în care-și dă sufletul fiind un bebeluș.

În timp ce Benjamin trăiește o viață neobișnuită, el se îndrăgostește de Daisy (interpretată de Cate Blanchett), o femeie care îmbătrânește în mod normal.

Filmul explorează teme precum trecerea timpului, mortalitatea, iubirea și regretele pe care le simte un om de-a lungul vieții, învățând să prețuiască fiecare clipă.

„The Curious Case of Benjamin Button” a fost lăudat pentru efectele sale vizuale impresionante, care au fost folosite pentru a crea aspectul de îmbătrânire inversă a personajului lui Brad Pitt. Efectele au fost realizate cu ajutorul tehnologiei CGI și au necesitat o muncă minuțioasă de animație și îmbinare a imaginilor.

Vezi și 10 filme ale anilor 2010 pe care nu trebuie să le ratezi. Sunt apreciate de critici și au povești fascinante

Inglorious Basterds (2009)

Apărut la sfârșitul anilor 2000, ”Ticăloși fără glorie” este considerat unul dintre cele mai bune filme regizate de Quentin Tarantino.

Este o dramă de război cu accente de film de acțiune și thriller, care reinterpretează istoria celui de-Al Doilea Război Mondial într-un stil care te va ține cu ochii lipiți de ecran.

Povestea se desfășoară în Franța ocupată de naziști și urmărește un grup de soldați evrei-americani condus de locotenentul Aldo Raine, interpretat de Brad Pitt, cunoscut sub numele de „Inglourious Basterds”.

Acești soldați au misiunea de a sabota și destabiliza regimul nazist prin teroare și atacuri asupra trupelor germane.

În paralel, filmul prezintă povestea unei tinere evreice, Shosanna Dreyfus (interpretată de Mélanie Laurent), care supraviețuiește unui masacru nazist și își urmărește propriul plan de răzbunare.

De asemenea, introduce și un personaj important în ierarhia nazistă, colonelul Hans Landa (interpretat de Christoph Waltz), cunoscut sub numele de „Vânătorul de evrei”, datorită abilității sale de a-i găsi pe evreii ascunși

Once upon a time in Hollywood (2019)

Filmul ”Once upon a time in Hollywood” i-a adus lui Brad Pitt premiul Oscar pentru ”cel mai bun actor în rol secundar”, pentru felul în care l-a interpretat pe Cliff Booth.

Acțiunea peliculei se desfășoară în anul 1969, la Cetatea Filmului din Los Angeles, și urmărește viața a doi personaje principale: Rick Dalton (interpretat de Leonardo DiCaprio), un actor de televiziune în declin, și dublura lui, cascadorul Cliff Booth (interpretat de Brad Pitt).

Dalton, odată un star într-o serie TV western populară, se luptă pentru a rămâne relevant într-o industrie a filmului aflată într-o continuă schimbare.

În același timp, vecinii lor, Sharon Tate (interpretată de Margot Robbie), actriță și soția regizorului Roman Polanski, și prietenii ei, formează un alt fir narativ al filmului.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
O zodie va trece printr-o lecție karmică intensă la final de 2024, care îi va aduce multă suferință. Se va afla la răscrucea destinului, va fi nevoită să-și confrunte greșelile din trecut și să plătească pentru ele
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Cea mai rea veste pentru șoferi. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2025
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Se schimbă buletinele. UE a dat ordin, se va aplica și în România. Cu ce se înlocuiește cardul de identitate
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro