Mai multe cartiere din Galați au rămas fără gaz după o lucrare neautorizată la o conductă. Cine a fost de vină

Mai multe cartiere din Galați au rămas fără gaz după o lucrare neautorizată la o conductă. Cine a fost de vină
Cartiere din Galați, lăsate fără gaz din cauza unei lucrări neautorizate

Un bărbat din Galați a încercat să facă o lucrare neautorizată la o conductă de gaz, doar că a provocat o avarie de proporții, lăsând mai multe cartiere din oraș fără gaz. Avaria s-a produs în centrul localității, iar peste 1.200 de consumatori au avut de suferit.

Cum s-a produs produs avaria

Reprezentanții companiei de gaze au precizat că avaria a fost provocată de către un bărbat din Galați, care a încercat să facă o lucrare neautorizată. Aceștia au adăugat că reluarea alimentării cu gaze naturale a celor peste 1.000 de clienți se va efectua în cursul zilei de astăzi, după ce cineva calificat va efectua reparațiile.

„Ca urmare a unei intervenții neautorizate, realizate de un către un consumator asupra unei conducte de gaze naturale, ce a cauzat o avarie asupra sistemului de distribuție de pe strada Vadu Cărăbuș, nr. 16, din localitatea Galați, județul Galați, Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale astăzi, 25 ianuarie 2022, începând cu ora 9:30. În urma acestei opriri sunt afectați circa 1.200 de clienți casnici și non-casnici aflați în această zonă”, au anunțat reprezentanții companiei.

Totodată, reprezentanții companiei i-au îndemnat pe clienți să aerisească imediat încăperea, în cazul în care, după reluarea alimentării cu gaze naturale, vor simți miros de gaze. Aceștia sunt sfătuiți să nu provoace scântei și să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale, dacă este posibil.

Gabriela Firea, despre subvenționarea căldurii în București

Fostul primar al Capitalei susține că actualul primar, Nicușor Dan, a trimis târziu la Guvern cererea de ajutor pentru subvenționarea căldurii. De asemenea, Gabriela Firea susține că solicitarea a fost scrisă greșit. Pe de cealaltă parte, Primăria Capitalei arată că cererile pentru sprijin au fost făcut atât verbal, cât și scris, în mod repetat.

„Nicuşor Dan i-a lăsat pe bucureşteni fără ajutor de la Guvern pentru căldură din această iarnă! Facturile vor fi mari pentru că Nicuşor Dan a trimis târziu şi scrisă greşit cererea către Guvern. Capitala nu se află pe lista localităţilor care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului. Doar locuitorii din 31 de oraşe vor răsufla uşuraţi la iarnă, nu şi bucureştenii”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea spune că cererea de ajutor din fondul de rezervă a Guvernului a fost trimisă de Nicușor Dan cu doar o zi înainte de ședința în care au fost aprobate sumele. Potrivit acesteia, actualul primar a cerut 968 de milioane de lei în avans pentru acoperirea creșterii la energia termică.