Cum faci un cocktail cu whiskey de tip spritz în spiritul sărbătorilor, cu Luxardo Amaretto di Saschira. Așa te încălzești mai bine și uiți de vremurile de afară
De cele mai multe ori, ideea de spritz este asociată cu spirtoase ușoare, precum Aperol și Campari sau cu diverse siropuri și fructe proaspete. În realitate, flexibilitatea este nelimitată când vine vorba de această categorie de cocktailuri, iar dacă vrei să te încălzești rapid și să uiți de vremurile de afară, nu te oprește nimeni să construiești ceva original în jurul un whiskey.
Important este să îndulcești aspreala whiskey-ului, fie el și bourbon un pic mai dulce decât clasicul single malt scotch. În acest scop, am folosit Luxardo Amaretto, un distilat pe bază de migdale în care am foarte multă încredere, fiind cât se poate de natural. Notele condimentate care s-ar putea să-ți aducă aminte de vin fiert vin de la Pimento Dram, un lichior pe bază de ienibahar.
De ce ar fi bine să folosești Luxardo Amaretto di Saschira
Luxardo Amaretto di Saschira este un lichior italian renumit, apreciat pentru aroma sa bogată de migdale și gustul dulce-amărui inconfundabil. Produs de distileria Luxardo, fondată în 1821, acest amaretto este creat după o rețetă tradițională, folosind esență de migdale amare și o combinație de plante aromatice care îi conferă un caracter complex și elegant. Spre deosebire de alte băuturi din aceeași categorie, Luxardo Amaretto di Saschira se distinge prin autenticitatea sa, datorită metodelor tradiționale de distilare păstrate de-a lungul generațiilor.
Lichiorul are o culoare chihlimbarie și un miros bogat, care evocă prăjituri cu migdale și note ușor florale. Gustul este unul echilibrat, combinând dulceața cu o notă ușor amăruie care lasă un postgust catifelat. Luxardo Amaretto di Saschira este versatil și poate fi savurat atât simplu, cu gheață, cât și ca ingredient în diverse cocktailuri clasice, cum ar fi Amaretto Sour, sau adăugat într-o cafea pentru o aromă deosebită.
Pe lângă versatilitatea sa în mixologie, Luxardo Amaretto di Saschira este adesea utilizat și în preparate culinare, în special în deserturi. Poate fi adăugat în prăjituri, tiramisu sau chiar înghețată pentru a le oferi o aromă profundă de migdale și un plus de rafinament. Această băutură reprezintă o alegere excelentă pentru cei care caută un lichior autentic, cu o poveste de tradiție și pasiune italiană, potrivit atât pentru serile relaxante cât și pentru ocazii speciale.
Cum faci un cocktail de tip spritz cu Whiskey și Amaretto
Ca referință, ca să-l poți intitula spritz, există niște particularități tehnice destul de bine definite pe care le poți sintetiza în 1:2:3, o parte de apă minerală, două părți băutură spirtoase (Aperol, Campari, etc.) și trei părți prosecco. În cazul de față, am deviat un pic de la concept, dar nu teribil.
Whiskey & Amaretto Spritz
30ml Bourbon Whiskey, recomand Buffalo Trace
30ml Amaretto Luxardo di Saschira
7,5ml Pimento Dram AllSpice The Bitter Truth
o linguriță sirop de cireșe Maraschino împreună cu o cireașă, recomand Luxardo
Metodă: Se adaugă toate ingredientele într-un pahar de tip flute, se amestecă bine timp de 10 secunde, se completează cu prosecco până sus, recomand un spumant cu clasificare DOC sau DOCG Brut sau chiar Brut Nature, cu cât mai puțin zahăr. Se amestecă de 2-3 ori, pentru a nu sparge prea multe bule.
Toate ingredientele folosite le poți achiziționa de pe www.alfadrink.ro.
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2024/08/Alfa-Drink-logo-1.jpg)