04 oct. 2024 | 15:30

Câți bani a câștigat Gigi Becali din acest sezon de Europa League. Suma obținută de FCSB până acum e una substanțială

SPORT
Câți bani a câștigat Gigi Becali din acest sezon de Europa League. Suma obținută de FCSB până acum e una substanțială

FCSB, echipă patronată de Gigi Becali, se bucură de un parcurs financiar de succes în actuala campanie din Europa League.

Cu două victorii în primele două etape, echipa și-a asigurat deja venituri substanțiale, iar drumul în competiție pare departe de a fi încheiat. Sumele obținute până acum, atât din premiile oferite de UEFA, cât și din alte surse financiare, indică o performanță profitabilă.

Veniturile obținute de FCSB în Europa League

Până în acest moment, FCSB a strâns 5,2 milioane de euro doar din premiile UEFA. Această sumă include banii obținuți pentru calificarea în faza grupelor, adică 4,3 milioane de euro, și bonusurile pentru victoriile obținute. În primele două etape, FCSB a învins RFS și PAOK, ambele meciuri aducând câte 450.000 de euro pentru fiecare victorie. În total, doar din aceste meciuri, echipa a câștigat 900.000 de euro.

Pe lângă suma de 5,3 milioane de euro obținută până acum de la UEFA, Gigi Becali a dezvăluit că veniturile clubului s-au rotunjit și datorită pachetelor de bilete pe care FCSB le-a scos la vânzare. La finalul lunii septembrie, patronul echipei afirma că a făcut deja 4,7 milioane de euro doar din bilete.

Astfel, la un calcul simplu, Gigi Becali și FCSB au obținut până acum nu mai puțin de 10 milioane de euro, datorită calificării în grupele Europa League și al parcursului de până acum al echipei.

Posibilități de câștig în funcție de clasament

Fiecare victorie în faza grupelor este răsplătită de UEFA cu 450.000 de euro, iar un rezultat de egalitate aduce 150.000 de euro. Mai mult, la finalul acestei faze, UEFA va acorda bonusuri în funcție de locul ocupat în clasament. Prima echipă clasată va primi un premiu de 2,7 milioane de euro, iar locul doi va primi 2,625 milioane de euro. Aceste sume scad progresiv până la locul 16, unde echipa va câștiga cel puțin 1,95 milioane de euro.

Totodată, UEFA oferă bonusuri suplimentare pentru primele 16 echipe din grupă. Primele 8 echipe vor primi câte 600.000 de euro fiecare, iar echipele de pe locurile 9-16 vor încasa câte 300.000 de euro. Aceste sume adaugă și mai multă consistență câștigurilor deja considerabile.