29 sept. 2024 | 10:15

Cea mai proastă zi pentru a zbura cu Ryanair, Wizzair, easyJet sau alte companii aeriene. Iată motivul

ACTUALITATE
Cea mai proastă zi pentru a zbura cu Ryanair, Wizzair, easyJet sau alte companii aeriene. Iată motivul

Călătorii frecvenți știu că zborurile pot fi o experiență stresantă, dar experții au identificat o zi anume în care aceasta devine și mai dificilă. Dacă plănuiți o vacanță cu Ryanair, Wizzair, easyJet sau alte companii aeriene, ar fi bine să evitați zborurile într-o anumită zi a săptămânii. Recomandarea vine din partea unei companii specializate în analiza experiențelor pasagerilor.

Cea mai proastă și cea mai bună zi pentru a zbura

HappyOrNot, o companie care monitorizează satisfacția pasagerilor la nivel global, a analizat peste 10 milioane de feedback-uri primite de la călători din aeroporturi din peste 30 de țări.

Conform acestora, cea mai proastă zi pentru a zbura este duminica. Acest moment al săptămânii primește cele mai multe reacții negative din partea pasagerilor, care sunt stresați de aglomerația de la aeroporturi și întârzierile mai frecvente.

În schimb, miercurea este considerată cea mai bună zi pentru a zbura. În această zi, aeroporturile sunt mai puțin aglomerate, iar pasagerii sunt mult mai relaxați. De fapt, feedback-ul pozitiv atinge un impresionant 83% în această zi.

”Zborurile de miercuri par să ofere o experiență mult mai plăcută și relaxată pentru pasageri,” menționează Miika Mäkitalo, CEO al HappyOrNot, conform Birmingham Live.

Vezi și Decizia ciudată a Ryanair care supără turiștii. De ce nu mai ai voie să vii cu sticle de apă în avion!

Ora cea mai potrivită pentru a zbura

În ceea ce privește momentul ideal al zilei pentru a călători, datele arată că ora 7 dimineața este ”cea mai fericită oră” pentru a zbura. Aproximativ 84% dintre pasagerii care au zburat la această oră au raportat o experiență pozitivă.

De ce? Aeroporturile sunt mai puțin aglomerate la primele ore ale zilei, iar personalul este mai odihnit, ceea ce contribuie la o experiență mai bună pentru toți călătorii.

Miika Mäkitalo explică: ”Am observat de-a lungul anilor că după-amiaza târziu și seara sunt perioadele cele mai stresante pentru pasageri, iar anul acesta nu face excepție.

Cel mai nefericit moment pentru a zbura este miezul nopții, când oamenii sunt obosiți și zborurile întârzie adesea. În schimb, ora 7 dimineața este un moment ideal pentru a zbura, deoarece este suficient de devreme pentru a evita aglomerația, dar nu atât de devreme încât pasagerii să fie obosiți din cauza lipsei de somn.”

Vezi și Scad prețurile la biletele de avion ”ca pe vremuri”. De ce va deveni din nou rentabil să zbori în străinătate, conform Ryanair!

Recomandări pentru călători

Dacă plănuiți o călătorie cu Ryanair, Wizzair, easyJet sau alte companii low-cost, ar fi bine să luați în calcul aceste informații.

Evitarea zborurilor de duminică și alegerea orei de zbor de dimineață, în special în jurul orei 7, poate face o diferență semnificativă în calitatea călătoriei. Astfel, vă puteți bucura de o experiență mai relaxată și fără stres, în loc să înfruntați aglomerația și întârzierile.

Vezi și Soarele este mai activ decât au prezis experții, ceea ce ar putea duce la zboruri întrerupte, sateliți afectați și aurore spectaculoase!