22 sept. 2024 | 15:22

Cea mai bătrână pisică din lume și-a găsit sfârșitul după o viață cât un om. Ce vârstă a atins și ce detalii oferă proprietara ei

CHESTII
Cea mai bătrână pisică din lume și-a găsit sfârșitul după o viață cât un om. Ce vârstă a atins și ce detalii oferă proprietara ei

Rosie, cea mai bătrână pisică din lume, a murit la venerabila vârstă de 33 de ani. Această felină extraordinară a depășit cu mult durata de viață medie a unei pisici domestice, care este de obicei între 12 și 16 ani. Povestea ei este una de longevitate, iubire și îngrijire atentă, iar vestea morții sale a întristat mulți iubitori de animale din întreaga lume.

Cea mai bătrână pisică din lume, o viață lungă și fericită

O pisică frumoasă, despre care se crede că este cea mai bătrână din lume la 33 de ani, s-a stins din viață. Rosie, o pisică îndrăgită și pufoasă, și-a dat ultima suflare pe holul casei proprietarei ei, Lila Brissett, din Norwich, Regatul Unit.

Rosie a trăit în Marea Britanie, fiind adoptată când era doar un pisoi. Stăpâna ei, Lila Brissett, a fost devotată îngrijirii sale și a atribuit longevitatea ei unei combinații de dietă sănătoasă, îngrijire veterinară regulată și multă afecțiune.

Citește și Pisica AI care a frânt inimile în milioane de biți pe melodia „mieunată” a lui Billie Eilish

Deși Rosie nu a avut parte de o viață agitată sau plină de evenimente extraordinare, simplul fapt că a trăit atât de mult a făcut din ea un simbol al longevității pentru pisicile domestice. Din păcate, Rosie a murit pe holul casei stăpânei ei din Norwich, Norfolk, chiar îm brațele Lilei Brissett, în vârstă de 73 de ani.

Cea mai batrana pisica din lume a murit la 33 de ani

Cea mai batrana pisica din lume a murit la 33 de ani

Născută în 1991, Rosie a împlinit 33 de ani pe 1 iunie 2024 și a murit la vârsta echivalentă de 152 de ani felini.

„Mi-e atât de dor de ea. Nu era prea bine și într-o zi a intrat pe holul casei, s-a culcat și a murit Au fost o mulțime de amintiri bune totuși și sunt fericită că am petrecut timp împreună. Lui Rosie îi plăcea să mănânce și să doarmă și a fost adesea găsită trăgând un pui de somn la fereastra casei”, a povestit stăpâna ei pentru presă.

Longevitatea lui Rosie a fost o sursă de inspirație pentru mulți proprietari de pisici care visau să aibă animale de companie la fel de longevive și sănătoase. A trăit o viață liniștită, alături de familia ei, fiind recunoscută nu doar pentru vârsta sa, ci și pentru faptul că era un companion blând și iubitor.

O organizație de salvare a pisicilor a abordat-o pe Lila Brissett în anii 90, pentru că Rosie avea nevoie urgent de o nouă casă, deoarece familia ei inițială a descoperit că fiica lor era alergică la ea. Văduvă, Brissett primise anterior o pisică abuzată și un câine fără stăpân și era foarte fericită să o aibă și pe Rosie.

Vezi și Afișul cu o pisică dispărută ascunde o iluzie optică tulburătoare

Locuind în casă cu Brissett în apartamentul ei de la parter, Rosie a fost hrănită cu mâncare pentru pisici Purina One în fiecare zi: „Este un personaj. Rosie doarme la fereastră toată ziua, mănâncă și folosește gunoiul. Nu este nevoie de un ceas cu alarmă. Tot ce face ea este să mănânce, să doarmă, să folosească gunoiul și să repete. De multe ori trebuie să verific dacă ea este încă în viață și respiră”, a povestit, în trecut, Brissett pentru presă.