30 iul. 2024 | 10:30

O femeie a descoperit cel mai vechi mesaj din lume într-o sticlă, pe o plajă: Ce era scris pe foaia care datează din 1876

ACTUALITATE
O femeie a descoperit cel mai vechi mesaj din lume într-o sticlă, pe o plajă: Ce era scris pe foaia care datează din 1876

O femeie care este designer de felicitări a dat peste ceea ce se crede a fi cel mai vechi mesaj într-o sticlă din lume, în timp ce se plimba pe Jersey Shore.

Amy Smyth Murphy, în vârstă de 49 de ani, se plimba pe plaja Corson’s State Inlet din Ocean City când a observat o sticlă deosebită la marginea apei: „Am gândit doar: ‘Este atât de ciudat. Ce o fi asta?’”, a declarat Smyth Murphy pentru Philadelphia Inquirer.

După câteva cercetări, ea a reușit să determine că mesajul din sticlă datează probabil din 1876, ceea ce ar face ca acesta să fie cel mai vechi artefact de acest tip care este cunoscut.

Mesajul fascinant din interiorul sticlei

Cel mai intrigant a fost un bilet scris de mână, aproape ilizibil, găsit în interiorul sticlei, care spune: „Yacht Neptune off Atlantic City, New Jersey. Aug. 6 – 76.” În urma cercetărilor, Smyth Murphy crede acum că „76” se referă la anul 1876, când se presupune că a fost scris biletul.

„Ne-a luat, aș spune, cam 48 de ore să înțelegem cu adevărat ce scrie, dar dacă te uiți suficient de mult la el, începi să-l descifrezi”, a explicat Smyth Murphy.

Ea a început investigațiile uitându-se la sticlă însăși, care poartă inscripția Barr & Brother Philadelphia. Potrivit site-ului de evaluare Worthpoint, compania a produs sticla probabil între 1870 și 1900.

@asmythco Was it Captain Sam? #messageinabottle #fypシ゚viral @newspaperscom ♬ original sound – A Smyth Co

Următorul pas a fost să scoată cu grijă biletul care era rulat în sticlă, lucru realizat de nepoata ei cu ajutorul unui tirbușon și a unei pensete.

În interior, Smyth Murphy a găsit un card de vizită al unei cunoscute companii de instrumente din Philadelphia, W.G. & J Klemm, datând din secolul al XIX-lea. Pe spatele cardului era scris de mână mesajul referitor la Yacht Neptune.

„Aș dori să aflu cine naviga pe acel vas, cine era căpitanul, unde mergea? Era pentru plăcere? Era pentru afaceri? Toate aceste întrebări”, a spus Smyth Murphy.

Ce a descoperit femeia

Ea a descoperit un articol din Philadelphia Inquirer din 1874 care îl menționa pe căpitanul Samuel Gale din Atlantic City, care „tocmai construise un yacht splendid, pe care l-a botezat ‘Neptune,’ după clubul Neptune din acest oraș”.

Neptune era un popular yacht de croazieră care atrăgea mulți excursioniști datorită personalității carismatice a lui Gale, potrivit necrologului său.

„Suntem tot mai aproape de a afla cine a scris mesajul și cine a aruncat sticla în ocean”, a spus Smyth Murphy într-un videoclip pe TikTok.

Dar puzzle-ul nu este încă rezolvat pentru ea, iar Smyth Murphy a contactat Cartea Recordurilor Guinness pentru a încerca să-și verifice teoria. Potrivit organizației, recordul actual pentru cel mai vechi mesaj într-o sticlă datează din 12 iunie 1886 și a fost lansat de căpitani germani de pe nava Barque Paula, fiind găsit pe insula Wedge, Australia, în 2018.

„Din reacțiile pe care le-am primit până acum, toată lumea adoră misterul”, a spus Smyth Murphy.

„Să vedem cât de multe informații putem obține din această sticlă și din istoria ei și cum se leagă de Philadelphia și South Jersey”.