17 iun. 2024 | 16:06

Povestea românului care a alergat de la București la Munchen pentru a participa la primul meci al României la EURO 2024. Cât a durat călătoria și de ce a făcut acest gest surprinzător

SPORT
Povestea românului care a alergat de la București la Munchen pentru a participa la primul meci al României la EURO 2024. Cât a durat călătoria și de ce a făcut acest gest surprinzător
Daniel Horhogea, suporterul român care a alergat de la București la Munchen / Foto: captură Youtube

Din dragoste pentru ”tricolori”. Un fan român a alergat de la București la Munchen pentru a fi în tribune la primul meci al naționalei de la EURO 2024. Câte zile a făcut suporterul până în orașul german în care România joacă împotriva Ucrainei.

Fanul român care a alergat de la București la Munchen pentru a vedea naționala

Nu este pentru prima dată când Daniel Horhogea (40 de ani), suporter înfocat al naționalei lui Edi Ioedănescu, parcurge distanţa dintre România şi ţara gazdă a Campionatului European în alergare. A mai făcut acest efort pentru EURO 2016, din Franța, unde ”tricolorii” au fost eliminați din faza grupelor.

Daniel Horhogea a alergat 25 de zile pentru a ajunge de la București la Munchen, pentru meciul România – Ucraina de la EURO 2024. El a plecat în marea aventură de la stadionul ”Ștefan cel Mare” din Capitală și, în total, a alergat 1.400 de kilometri până în fața Fussball Arena.

Ai nevoie de o doză de curaj ca să duci la bun sfârşit o asemenea călătorie. S-ar putea să ai şi probleme, am avut şi eu glezne umflate, probleme cu tibia, dar astea sunt probleme medicale pe care le poţi întreţine cu un pic de kineto, masaj, nişte medicamente.

Dar mental, în fiecare dimineaţă, trebuie să te trezeşti şi să ai un plan. Eu n-am avut nimic structurat, a fost o necunoscută şi am avut parte de oameni faini”, a spus Daniel Horhogea, conform frf.ro.

”Cred în acești băieţi”

Suporterul a mai spus că își dorește ca jucătorii României să lupte pentru echipa națională și că el crede în această generație pentru că a văzut dăruire din parte ”tricolorilor”.

Cele 25 de zile de călătorie mi-au zis să nu am aşteptări. Îmi doresc doar ca jucătorii să lupte pentru Echipa Naţională. Fiecare generaţie are drumul ei şi dorinţa de a face ceva, eu cred în aceşti băieţi”, a adîugat suporterul ”tricolorilor”.

Vezi și; Cum i-au numit ucrainenii pe tricolori înaintea meciului de la EURO 2024. Poreclele pe care le-au primit fotbaliștii

De-a lungul călătoriei, Daniel Horhogea a întâlnit oameni care l-au ajutat. L-au primit la ei acasă ca pe un membru al familiei, i-au gătit, l-au luat cu mașina când a plouat torențial sau au avut încredere să-i dea cheia de la apartament ca să se poată odihni.

30.000 de românia la meciul cu Ucraina

Suporterii români au luat cu asalt orașul Munchen pentru primul meci al României la EURO 2024. Îmbrăcați toți în galben au făcut spectacol în piețele centrale din oraș, înaintea partidei cu Ucraina.

Vezi și: Edi Iordănescu, decizie radicală la EURO 2024. Vrea să facă din România una dintre cele mai tari selecționate din Europa

Peste 30.000 de fani români vor încuraja naționala condusă de Edi Iordănescu din tribunele arenei lui Bayern Munchen.

Povestea românului care a alergat de la București la Munchen pentru a participa la primul meci al României la EURO 2024. Cât a durat călătoria și de ce a făcut acest gest surprinzător

Fani români la Munchen / Foto: X

Prima victorie a „tricolorilor” la EURO datează de la turneul final din 2000, atunci când naționala învingea cu 3-2 Anglia și reușea să treacă de grupe.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele