13 mai 2024 | 09:51

FOTO. Dezastru la FCU Craiova! Scaune aruncate în teren, torțe la vestiare, meci întrerupt. Mititelu amenință: ”Voi spune mai multe”

SPORT
FOTO. Dezastru la FCU Craiova! Scaune aruncate în teren, torțe la vestiare, meci întrerupt. Mititelu amenință: ”Voi spune mai multe”

Etapa a 9-a din play-out a adus multe lămuriri legate de lupta pentru menținerea sau retrogradarea din SuperLiga României.

Scandal uriaș la FCU Craiova. Fanii au întrerupt meciul de două ori. Au aruncat cu scaune în teren

Dinamo a câștigat meciul cu UTA, scor 2-0, și, ajutată și de celelalte rezultate ale rundei, a reușit să prindă ”barajul” pe ultima sută de metri. Tot la baraj va evolua și Botoșani, astfel că ambele echipe mai au șanse de a juca în prima ligă și în sezonul viitor.

Pentru alte două echipe, etapa de duminică a reprezentat și ultima apariție în prima ligă în acest sezon. FC Voluntari și FCU Craiova au pierdut cu U Cluj (0-1), respectiv Hermannstadt (1-3), astfel că au retrogradat.

Eșecul din Bănie a iscat un scandal uriaș. Fanii oltenilor nu au suportat umilința și au început să arunce cu scaune în teren, imaginile fiind terifiante. De altfel, arbitrul Marian Barbu a întrerupt meciul de două ori.

Prima dată, în jurul minutului 72, fanii echipei gazdă au aruncat petarde și torțe în timp ce se aștepta executarea unui corner. Marian Barbu a oprit jocul preț de câteva minute, pentru ca forțele de ordine să scoată materialele pirotehnice de pe teren.

Apoi, în jurul minutului 84, ultrașii au început să rupă scaunele de pe Ion Oblemenco și le-au aruncat înspre teren. Speriat, ”centralul” Barbu s-a văzut nevoit să îi trimită pe jucători la vestiare. După aproximativ 10 minute de pauză, meciul a fost reluat și s-a terminat fără alte incidente.

Haosul a continuat și după meci, la vestiare. Fanii oltenilor au aprins torțe în incinta stadionului și au pus presiune pe zona vestiarelor. Pentru că jandarmii au intervenit imediat, ultrașii nu au mai continuat protestul duminică seară și au plecat de la arenă.

Vezi șiE ”război” total în familia Mititelu. Fiul și-a atacat tatăl: ”Management foarte slab. Să plece. Lipsă de profesionalism”

Mititelu: ”Eu sunt responsabil, eu sunt vinovat”

Prezent la meci, Adrian Mititelu, finanțatorul oltenilor, și-a asumat întreaga vină.

”E o seară foarte grea pentru noi. După cum am jucat în ultimele 7-8 meciuri, nu meritam să rămânem în Liga 1. Eu sunt responsabil, eu sunt vinovat, eu am luat toate deciziile la echipă. Prin urmare, dacă există un vinovat, acela sunt eu.

Altele au fost idealurile, planurile. Anul trecut, după ce am pierdut barajul de Conference League, nu ne gândeam că nu vom juca în play-off anul acesta. S-a întâmplat și mai grav. O sarabandă de erori și greșeli, suntem unde nici dușmanii noștri nu se gândeau că vom fi.

Echipa asta, la cum a jucat, nu merita să rămână în Liga1 . Nu mai vorbesc de jocuri de culise, la cum a jucat Sibiul în unele meciuri. Am pierdut busola, pe fond de presiune și de stres am făcut greșeli. Nu știu ce urmează, e o seară neagră. Am simțit de săptămâna asta că va fi ultimul meu meci de Liga 1.

Așa am simțit. Săptămâna viitoare voi spune mai multe lucruri. Noi am pus mult suflet, mulți bani. Suntem îngenuncheați acum, e un moment de cotitură”, a spus omul de afaceri.

Mititelu: ”Săptămâna viitoare anunțăm totul”

Mititelu a mai spus că se aștepta la mai mult de la unii dintre jucătorii săi și a lăsat de înțeles că vor urma măsuri radicale în zilele viitoare.

”Actuala formulă ne-a adus surprize. O echipă cu asemenea lot a retrogradat. Dacă ai mai multe vedete decât jucători muncitori, e nasol. Au fost mai multe greșeli, nu doar una. Eu sunt vinovatul numărul 1, toate deciziile au fost ale mele. Am făcut greșeli după greșeli. Nu știu ce se va întâmpla, asta este. Este o retrogradare care mi se poate imputa.

Suporterii au dreptul să mă înjure, dar fără atacuri la familie. Nu îmi e teamă, eu sunt cel mai mare suporter al echipei. Au drepul să mă blameze. Am fost retrogradat cu japca în 2011, acum nu a mai intervenit nimeni,. Am crezut că jucătorii sunt destul de buni, nu îi mai recunoști.

Pe fond de presiune, se ajunge la asta. Eu nu am vrut să le mai zic nimic în vestiar, nu am vrut să îi jignesc. Cei din garda veche erau supărați, mă refer la cei mai importanți jucători. Am făcut erori, am avut și ghinion cu arbitrajul. Când intri într-o pasă proastă, nu mai iese nimic.

Au avut condiții de primele 4 echipe din România. Sunt 4 cluburi care pot concura cu noi la infrastructură. Nu le-a lipsit nimic. Acum 7 ani credeam că vom ajunge sus și uite în ce situație ne-am trezit! Suferința e mare, știți care e războiul nostru de identitate. Oricum, CSU e o echipă mai bine organizată și susținută, nu poți când toți sponsorii te ocolesc.

Cealaltă echipă e cu partidul dominant din județ, oamenii o susțin. Noi am fost sub presiune, nu pot să mă pun financiar cu domnul Rotaru. A trebuit să fac eforturi deosebite să mă țin după ei. Retrogradarea e o lovitură care poate fi fatală. Săptămâna viitoare anunțăm totul”, a mai spus Mititelu.

Citește și: Povestea farsei ”Doar Dinamo București”, care a făcut înconjurul lumii. Cum au fost păcăliți fanii FCSB-ului

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele