01 mart. 2024 | 13:26

Fotbalist olandez, reținut după un transport de 1,3 tone de cocaină. Câți ani a fost condamnat

SPORT
Fotbalist olandez, reținut după un transport de 1,3 tone de cocaină. Câți ani a fost condamnat
Quincy Promes, Spartak Moscova. Foto: Profiemdia

Un fotbalist olandez, care în prezent evoluează în Rusia, la Spartak Moscova, a fost condamnat pentru că a transportat cocaină în valoare de 75 de milioane de euro. Acesta a fost reținut în timp ce se pregătea să se întoarcă în Rusia cu echipa sa.

Unde a fost prins fotbalistul

Născut la Amsterdam, Quincy Promes (32 de ani) evoluează în prezent la Spartak Moscova și este acuzat că, împreună cu unchiul său, a importat ”peste 1,3 tone de cocaină”, în valoare de 75 de milioane de euro, în ianuarie 2020, în principal prin portul Anvers din Belgia. În urmă cu două săptămâni, el își aflase sentința: șase ani de închisoare.

Quincy Promes a fost reținut de către autorități în aeroportul din Dubai. El fusese în cantonament cu echipa de club în Emiratele Arabe Unite și de acolo, trebuia să zboare la Sankt Petersburg, pentru meciul de duminică împotriva celor de la Zenit, potrivit cotidianului De Telegraaf.

Fotbalist olandez, reținut după un transport de 1,3 tone de cocaină. Câți ani a fost condamnat

Quincy Promes, în meciul Spartka Moscova – Krylia Sovetov. Foto; Profimedia

Juca în Rusia pentru că nu putea fi extrădat

Quincy Promes a ales să râmână la formația din Moscova, deoarece între Rusia și Țările de Jos nu există un tratat de extrădare, De asemenea, nu s-a prezentat la niciun termen al procesului. Însă, acum, ar putea ajunge după gratii, pentru că olandezii și Emiratele Arabe Unite au un tratat limitat de extrădare, care a funcționat în alte situații, legate tot de droguri.

Vezi și: Fost star al lui PSG a ajuns înjunghiat la spital. Ipoteză uluitoare: argentinianul s-ar fi rănit singur din cauza consumului de droguri

Deocamdată, el a fost oprit să zboare către Rusia de autoritățile arabe și a rămas cu doi reprezentanți ai clubului din Moscova. Fotbalistul a fost transferat de Spartak de la Ajax în iarna anului 2021, în schimbul sumei de 8,5 milioane de euro.

Quincy Promes și-a înjunghiat un văr

Aceasta nu este singura dată când Quincy Promes are probleme serioase cu legea. El a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru că și-a înjunghiat vărul în timpul unei petreceri în familie, după ce s-au certat din cauza unui colier furat, în iulie 2020. Fotbalistul s-a ales și cu o amendă de 7.000 de euro. Nici la acest proces nu s-a prezentat pentru că se afla în Rusia.

Vezi și: Wayne Rooney, dezvăluiri dureroase despre dependența sa de alcool: ”Am băut până am leșinat”

De asemenea, în Rusia a fost prins când încerca să mituiască niște polițiști chiar la secție, după ce doi prieteni ai săi fuseseră arestați pentru că au condus în stare de ebrietate și drogați.

Quincy Promes a jucat pentru Ţările de Jos la Euro în iunie 2021, iar de atunci nu a mai fost selecţionat. 50 de partide și țapte goluri are acesta la naționala țării sale.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele