29 feb. 2024 | 14:26

Arabii vor să spargă toate recordurile. Suma uriașă pe care o oferă pentru Mohamed Salah

SPORT
Arabii vor să spargă toate recordurile. Suma uriașă pe care o oferă pentru Mohamed Salah
Mohamed Salah, Liverpool. Foto: Profimedia

Mohamed Salah (31 de ani), fotbalistul egiptean al celor de la Liverpool, este principala ţintă a șeicilor de la Al-Ittihad, în această vară. Aceștia sunt dispuși să plătească o sumă incredibilă pentru a obține semnătura atacantului. Arabii ar putea bate recordul mondial la transferuri.

Ce sumă vor să plătească arabii pe Mo Salah

Șeicii din Arabia Saudită sunt cu ochii pe Mohamed Salah încă din vara anului trecut. Ei au făcut o ofertă de 175 de milioane de euro lui Liverpool, dar clubul englez a refuzat să-și cedeze atacantul. Dar acum lucrurile s-au schimbat. Deoarece contractul egipteanului se încheie în vara anului 2025, ”Cormoranii” vor să profite şi să obţină o sumă considerabilă pentru jucător.

Iar șeicii nu se uită la bani. Cei de la Al Ittihad ar urma să pună pe masă suma uriașă de 235 de milioane de euro în schimbul lui Mohamed Salah, care ar deveni astfel protagonistul celui mai scump transfer din istorie. Și salariul lui ar fi unul pe măsură: 85 de milioane de euro pe sezon, de patru ori mai mare decât cel încasat la Liverpool, notează Football Insider.

Fostul atacant egiptean al celor de la West Ham sau Tottenham, Mido, susţine că Salah a semnat deja un contract valabil de la începutul sezonului 2024-2025 cu un club din campionatul Arabiei Saudite, fără să dezvăluie numele echipei.

Arabii vor să spargă toate recordurile. Suma uriașă pe care vor să o plătească pentru Mohamed Salah

Mohamed Salah joacă la Liverpool din 2017. Foto: Profimedia

Ar pica recordul lui Neymar

Dacă această mutare se va concretiza, ar depăşi recordul lui Neymar. Brazilianul s-a transferat în vara anului 2017, de la Barcelona la Paris Saint-Germain, pentru suma de 222 de milioane de euro.

Vezi și: Neymar, replică vulgară după ce a fost acuzat că s-a îngrășat. Clipulul rușinos postat de atacant

Deși va împlini 32 de ani în luna iunie, Mo Salah continuă să fie jucător de bază la Liverpool. El a reușit 19 goluri și zece pase decisive în 28 de meciuri, în toate competițiile, în acest sezon. De asemenea, a cucerit Cupa Ligii Angliei, după ce Liverpool s-a impus în prelungiri împotriva celor de la Chelsea, cu scorul de 1-0, pe Wembley.

Atacantul a reușit un total de 205 goluri pentru ”cormorani”, fiind pe locul cinci pe lista marcatorilor din toate timpurile ai clubului.

Și Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool

La finalul lunii ianuarie, Jurgen Klopp (56 de ani) a anunțat că va pleca de la Liverpool după încheierea sezonului curent, după opt ani petrecuți pe banca englezilor.

Iubesc absolut totul despre acest club, iubesc totul despre oraș, iubesc totul despre suporterii noștri, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul. Dar faptul că tot iau această decizie vă arată că sunt convins că este cea pe care trebuie să o iau.

Vezi și: Bodyguard-ul lui Mohamed Salah a făcut dezvăluiri despre viața atacantului: ”Trebuie să-i verific toate cadourile”

Nu mai am energie. Știam de mai mult timp că trebuie să o anunț. Simt că sunt, cum să spun, în criză de energie”, a spus Jurgen Klopp, pentru site-ul clubului Liverpool.

Cu Jurgen Klopp pe bancă, cei de la Liverpool au reușit să câștige Premier League, Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor, o Cupă a Angliei, o Supercupă a Angliei și o Cupă a Ligii Angliei.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele