07 feb. 2024 | 15:16

Martor cheie pentru Simona Halep la TAS. Ar putea schimba soarta procesului

SPORT
Martor cheie pentru Simona Halep la TAS. Ar putea schimba soarta procesului

Simona Halep joacă în aceste zile cel mai important meci al carierei. Ea contestă în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) suspendarea primită după ce a fost depistată pozitiv. La proces ar putea fi audiat un martor cheie, care ar putea schimba tot procesul. Despre cine e vorba.

Cine ar putea depune mărturie în cazul Halep

Simona Halep a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) suspendarea de patru ani pentru dopaj și în perioada 7-9 februarie ea este audiată la Lausanne, cu ușile închise. Miza apelului este una foarte mare pentru sportivă, deoarece ”decizia TAS va fi una finală şi inatacabilă, cu excepţia dreptului părţilor de a face un apel la Tribunalul federal elveţian, în termen de 30 de zile”.

În cadrul procesului, ar putea fi audiat și un martor cheie. Este vorba despre fostul antrenor al Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, care ar putea ajunge, joi, la Lausanne, conform surselor Euronews. La finalul anului trecut, fostul lider mondial a dat vina pe Patrick Mouratoglou pentru situația în care se află și a dezvăluit că a rupt orice legătură cu acesta. Acum, s-ar putea afla din nou față în față.

Martor cheie pentru Simona Halep la TAS. Ar putea schimba soarta procesului

Simona Halep și Patrick Mouratoglu, fostul antrenr.

Patrick Mouratoglou și-a recunoscut vina

Patrick Mouratoglou nu a fost prezent la audierilor tribunalului Sport Resolutions, care a dictat suspendarea de patru ani, dar apoi a recunoscut că suplimentul contaminat luat de Simona Halep a fost recomandat chiar de el și de echipa lui. Sportiva încearcă să obțină la TAS anularea pedepsei sau reducerea suspendării de patru ani.

Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Vezi și: Ion Țiriac nu mai suportă situația în care se află Simona Halep: ”Sentința este o condamnare la moarte”. Ce greșeală mare a făcut sportiva

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a declarat Patrick Mouratoglou, la afărșitul anului trecut, la podcastul Tenis Weekly.

ITIA a menţionat în motivarea suspendării că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise.

Simona Halep, atac la Patrick Mouratoglou

Deși Patrick Mouratoglou și-a asumat vina pentru că Simona Halep a fost prinsă dopata. sportiva i-a reproșat că a vorbit prea târziu despre acest lucru și că i-a ruinat cariera.

Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez (…)

Vezi și: ”N-a fost deloc inteligent”. Simona Halep, acuzată de o semifinalistă de la Wimbledon. Ce îi reproșează sportivei din România

Mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată. Am încetat să mai lucrez cu Academia Mouratoglou de ceva timp”, a spus Simona Halep, într-un interviu pentru Euronews.

Simona Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise și a unei ”metode/substanțe interzise” pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele