07 feb. 2024 | 11:48

Simona Halep, prima interdicție primită de la TAS. Ce mesaj a transmis când a ajuns la tribunal

SPORT
Simona Halep, prima interdicție primită de la TAS. Ce mesaj a transmis când a ajuns la tribunal

Simona Halep a început lupta la TAS pentru a dovedi că este nevinovată în cazul de dopaj. Sportiva s-a prezentat în fața judecătorilor pentru a fi audiată, iar atunci când a ajuns la tribunalul de la Lausanne a transmis un mesaj scurt. Ce a spus fostul lider mondial.

Singurele cuvinte ale Simonei Halep când a ajuns la TAS

Simona Halep a fost suspendată din tenis pe o perioadă de patru ani, după ce a ieșit pozitivă la substanța interzisă Roxadustat, la un test anti-doping efectuat la US Open 2022. Ea a făcut apel la TAS și va fi judecată, iar astăzi prima înfățișare. Tribunalul de la Lausanne este ultima instanță la care poate apela fostul lider mondial în cazul de dopaj, în încercarea de a obține o reducere a pedepsei.

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon va fi audiată în spatele ușilor închise, din moment ce niciuna dintre părți nu a cerut ca procesul să fie public. În plus, Simona Halep a primit o interdicție de la TAS înaintea audierilor. Ea nu are voie să facă nicio declarație de presă până la finalul procesului.

Deși o armată de jurnaliști au așteptat-o în fața tribunalului, Simona Halep s-a limitat să spună doar câteva cuvinte, potrivit Euronews: ”Îmi cer scuze, voi vorbi după aceea. Mulțumesc!“

Simona Halep a fost suspendată din tenis.

Cine o judecă pe Simona Halep

Comisia TAS desemnată să judece acest caz este formată din Annabelle Bennett (Australia), preşedinte, Jeffrey G. Benz (SUA) şi profesorul Ulrich Haas (Germania), desemnat de ITIA. De asemenea, Simona Halep nu va face nicio declarație de presă înainte sau la finalul audierilor, potrivit TAS.

Tribunalul de la Lausanne a mai precizat că după audieri, comisia va delibera şi va pregăti hotărârea arbitrală care va conţine decizia şi motivarea acesteia. ”În acest moment nu putem să anticipăm când se va da soluționarea„, potrivit anuțului TAS.

Vezi și: Ce se va întâmpla cu Simona Halep în 2024. Predicție neagră pentru româncă de peste Ocean

Simona Halep este acuzată de ITIA de două încălcări ale regulamentului antidoping. Prima se referă la o constatare analitică adversă pentru substanța interzisă Roxadustat la US Open în 2022, efectuată prin teste regulate de urină în timpul competiției. A doua se referă la nereguli în pașaportul biologic al Simonei Halep.

Cronologia cazului Halep

29 august 2022: Simonei Halep i s-au recoltat probe de sânge, după meciul din prmul tur de la US Open 2022;

7 octombrie 2022: Halep a primit scrisoarea de informare, iar pe 26 octombrie a fost intervievată de ITIA;

21 octombrie 2022: Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu;

Vezi și: Răspunsul Simonei Halep la întrebarea dacă Patrick Mouratoglou a dopat-o intenționat: ”Greșeala lor mi-a distrus cariera de 25 de ani”

28-29 iunie 2023: au avut loc audierile la Sport Resolutions;

11 septembrie 2023: Tribunalul a dat decizia și a suspendat-o pe Simona Halep patru ani din circuitul WTA, revenirea ei fiind posibilă pe 6 octombrie 2026.

24 octombrie 2023: Simona Halep a depus apel la TAS împotriva suspendării.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele