30 ian. 2024 | 13:00

Scene incredibile la Cupa Asiei, după Irak – Iordania. Reporterii l-au atacat pe selecționer, imaginile au ajuns virale VIDEO

SPORT
Scene incredibile la Cupa Asiei, după Irak - Iordania. Reporterii l-au atacat pe selecționer, imaginile au ajuns virale VIDEO

Cupa Asiei merge înainte cu niște meciuri care fac înconjurul lumii și o partidă a Irakului a ajuns în prim-plan. Eliminarea acestei selecționate a declanșat un mae scandal, iar atrenorul a fost atacat de reporteri. Ce s-a întâmplat la conferința de presă.

Ce s-a întâmplat cu selecționerul Irakului

Naționala Irakului a avut un parcurs fără greșeală în grupele Cupei Asiei, cu victorii pe linie, învingând Japonia, Indonesia și Vietnam. Dar, selecționata condusă de Jesus Casas a fost eliminată după 2-3 cu Iordania în optimile competiției. Meciul a avut un final incandescent, cu echipa Irakului rămasă în inferioritate numerică la scorul de 2-1 și cu Iordania care a marcat de două ori, în minutele 90+5 și 90+7, întorcând rezultatul.

La conferința de presă de după meci a ieșit un mare scandal. Reporterii irakieni din sală și-au vărsat nervii pe selecționerul Jesus Casas. Câțiva dintre aceștia s-au ridicat de pe scaune, au gesticulat nervos, apoi s-au îndreptat în direcția selecționerului și doar intervenția forțelor de ordine a făcut ca lucrurile să nu degenereze. Aceștia i-au reproșat că a discutat cu presa din țara natală, Spania, înainte de duelul cu Iordania, notează Marca. După incident, toți jurnaliștii din Irak au părăsit sala de conferințe și au rămas doar ziariști străini,

”Niciun antrenor calificat în optimi nu a acordat interviuri înaintea meciurilor, cum este posibil să te fi gândit la asta? Este o rușine!”, i-au strigat reporterii.

Reacția selecționerului și a Federației de Fotbal din Irak după incident

Federația de Fotbal din Irak a emis un comunicat după acest incident și condamnat scenele petrecute: ”Comportament dezgustător și nechibzuit la adresa antrenorului Casas”.

Și selecționerul Jesus Casas a vorbit în presa din Spania despre scandalul de la conferința de presă și a subliniat că nu a mai pățit așa ceva în viața lui. De asemenea, a precizat că nu a fost de acord cu suspendarea conferinței.

Citește și: UEFA a suspendat un meci după confruntări violente între fani. Un suporter a fost ucis și alți cinci au ajuns la spital VIDEO

Nu am mai pățit niciodată așa ceva și nu știu dacă mi se va mai întâmpla. Trebuie să țineți cont că lucrurile stau diferit aici, ei nu sunt jurnaliști acreditați. Este suficient să ai un cont de Instagram și 100.000 de urmăritori sau un cont de YouTube. Nu sunt profesioniști, e greu de comparat cu situația din alte țări”, a declarat selecționerul Irakului.

De asemenea, spaniolul a afirmat că nu se simte îngrijorat de viitorul său pe banca naționalei Irakului și a reafirmat că obiectivul său este calificarea la Cupa Mondială din 2026, care se va desfășura în Statele Unite, Canada și Mexic.

Din 2022, naționala Irakului este condusă de ibericul Jesus Casas, care înainte de a prelua echipa a fost secundul lui Luis Enrique la naționala Spaniei.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele