25 ian. 2024 | 12:13

Un fotbalist olandez a ajutat la importul a 1.300 de kilograme de cocaină. Câți ani de închisoare s-au cerut pentru el

SPORT
Un fotbalist olandez a ajutat la importul a 1.300 de kilograme de cocaină. Câți ani de închisoare s-au cerut pentru el

Un fotbalist olandez, care în prezent evoluează în Rusia, la Spartak Moscova, este acuzat că a transportat cocaină în valoare de 75 de milioane de euro. Parchetul din Olanda se ocupă de acest caz, iar acum a anunțat câți ani de închisoare se cer pentru internaționalul olandez.

A importat cocaină în valoare de 75 de milioane de euro

Mai mulți fotbaliști celebri au fost implicați în scandaluri privind problemele fiscale cu un stat, așa cum s-a întâmplat cu Cristiano Ronaldo, Luka Modric sau Leo Messi în Spania. Dar un fost jucător de la Sevilla a ”comis-o” și mai grav, fiind judecat pentru trafic de droguri.

Născut la Amsterdam, Quincy Promes (32 de ani) evoluează în prezent la Spartak Moscova și este acuzat că, împreună cu unchiul său, a importat „peste 1.300 de kilograme de cocaină”, în valoare de 75 de milioane de euro, în ianuarie 2020, în principal prin portul Anvers din Belgia.

Câți ani de închisoare s-au cerut pentru fotbalist

Parchetul Olandei se ocupă de acest caz, iar Ministerul Public a cerut o pedeapsă de nu mai puțin de 9 ani de închisoare și o amendă financiară mare, întrucât se consideră că a jucat un rol crucial în contrabanda transporturilor, care au fost două: unul de 650 de kilograme și altul de 720, venit din Brazilia, notează Mundo Deportivo.

Citește și: Wayne Rooney, dezvăluiri dureroase despre dependența sa de alcool: ”Am băut până am leșinat”

Deși este acuzat de o faptă gravă, Promes nu s-a prezentat la niciun termen al procesului, iar scuza lui a fost că se află în Rusia, acolo unde joacă. Fotbalistul a fost transferat de Spartak Moscova de la Ajax în iarna anului 2021 în schimbul sumei de 8,5 milioane de euro.

Câți ani ar putea sta la închisoare fotbalistul care a transportat 1.300 de kilograme de cocaină

Quincy Promes joacă la Spartk Moscova. Sursa foto: Profimedia

Quincy Promes și-a înjunghiat un văr

Aceasta nu este singura dată când Quincy Promes are probleme serioase cu legea. El a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru că și-a înjunghiat vărul în timpul unei petreceri în familie, după ce s-au certat din cauza unui colier furat, în iulie 2022. Fotbalistul s-a ales și cu o amendă de 7.000 de euro. Nici la acest proces nu s-a prezentat pentru că se afla în Rusia, țară cu care Olanda nu are acord de extrădare.

De asemenea, în Rusia a fost prins când încerca să mituiască niște polițiști chiar la secție, după ce doi prieteni ai săi fuseseră arestați pentru că au condus în stare de ebrietate și drogați.

Citește și: Fost star al lui PSG a ajuns înjunghiat la spital. Ipoteză uluitoare: argentinianul s-ar fi rănit singur din cauza consumului de droguri

Internaţionalul olandez născut la Amsterdam juca pentru Ajax în momentul incidentului. El a revenit la Spartak Moscova la începutul anului 2021, unde jucase deja timp de patru sezoane, între 2014 şi 2018.

Quincy Promes a jucat pentru Ţările de Jos la Euro în iunie 2021, iar de atunci nu a mai fost selecţionat. 50 de partide și țapte goluri are acesta la naționala țării sale.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele