24 ian. 2024 | 11:00

Buncărul de milioane, o investiție pentru sfârșitul lumii. Cum arată o locuință completă sub pământ scoasă la vânzare

ACTUALITATE
Buncărul de milioane, o investiție pentru sfârșitul lumii. Cum arată o locuință completă sub pământ scoasă la vânzare

Într-o epocă în care amenințările globale și incertitudinile cresc, o proprietate neobișnuită a ajuns pe piața imobiliară, atrăgând atenția celor interesați de o investiție pentru sfârșitul lumii. Un buncăr rar, cu rădăcini în era Războiului Rece, este acum de vânzare pentru suma de 1,88 milioane de dolari. Situat în orașul Sprague, statul Washington, acest buncăr construit în 1959 a servit odinioară drept adăpost pentru unele dintre cele mai critice arme nucleare ale Americii.

Războiul Rece, caracterizat prin confruntarea strategică dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică, a fost o perioadă definită de rivalități politice și amenințarea permanentă a unui război nuclear. Tensiunea globală intensă s-a atenuat în cele din urmă în 1991, când președintele sovietic Mihail Gorbaciov și președintele american George H. W. Bush au semnat un tratat istoric, punând capăt conflictului.

Citește și: Un bărbat și-a construit un buncăr în curte la preț de apartament în București: Adăpostul poate găzdui 6 persoane si are aproximativ 500 m pătrați

Cum arată buncărul de 1,88 milioane de dolari din exterior

Cum arată buncărul de 1,88 milioane de dolari din exterior

Domeniul buncărelor alimentează o nouă bulă imobiliară

În prezent, acest domeniu istoric a suferit o transformare remarcabilă, devenind o locuință de familie primitoare, deși neobișnuită. Decomisionat în 1990, a fost convertit într-o proprietate cu trei dormitoare și trei băi, finalizată în 2000.

Din exterior, reședința păstrează aspectul unui buncăr tipic, cu un exterior metalic și un design discret, parțial îngropat. Accesul la proprietate se face printr-o intrare neconvențională – garajul – integrat perfect cu un atelier de tâmplărie.

Citește și: Mark Zuckerberg se pregătește de sfârșitul lumii. Ce decizie a luat miliardarul, cum s-a aflat ce planuri are

În interior, vasta zonă a garajului oferă spațiu amplu de depozitare, o bucătărie mică, o baie și un dormitor. Coborând o scurtă scară, se dezvăluie un mare ascensor, oferind acces la nivelul inferior, care pare desprins dintr-un film cu James Bond.

Acolo, o bucătărie spațioasă așteaptă, completată de o zonă de luat masa, un ventilator suspendat, un frigider, un cuptor și o masă de luat masa. Un living generos, echipat cu trei canapele, un televizor și lămpi, adaugă o notă de confort.

Printre caracteristicile notabile ale casei se numără o sală de jocuri, care adăpostește o masă de biliard și un joc cu darts, și un dormitor cu propriile scări pentru mai multă intimitate.

De ce au devenit fascinante buncărele în ultimii ani

În ultimii ani, buncărele au câștigat popularitate, reflectând o cerere în creștere pentru adăposturi în caz de apocalipsă în SUA. Scarcitatea unor astfel de adăposturi a dus la o creștere semnificativă a prețurilor. Personalități din rândul celor mai bogate din America, inclusiv Mark Zuckerberg și Peter Thiel, investesc în buncăre pentru propriile lor pregătiri de sfârșitul lumii.

Zuckerberg construiește un complex de 100 de milioane de dolari în Hawaii, completat de un buncăr subteran și resurse autonome, în timp ce financiarul Peter Thiel așteaptă aprobarea pentru un proiect de buncăr în Noua Zeelandă, alăturându-se altor figuri notabile precum Sam Altman de la OpenAI și Larry Ellison de la Oracle, care construiesc de asemenea propriile lor refugii pentru sfârșitul lumii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele