23 oct. 2023 | 12:00

A cumpărat un buncăr și l-a transformat într-o locuință. Ce a găsit în el înainte de a începe lucrările. Foto

ACTUALITATE
A cumpărat un buncăr și l-a transformat într-o locuință. Ce a găsit în el înainte de a începe lucrările. Foto

Un american a cumpărat un buncăr antiatomic pe care l-a transformat într-o casă subterană uimitoare. Înainte de a începe lucrările de amenajare, bărbatul a făcut o descoperire pe care și-o va aminti toată viața.

Ce a găsit americanul în buncărul cumpărat

Americanul, Dean Anderson, a cumpărat un buncăr aflat în Paradise Valley, Montana, în urmă cu cinci ani.

Bărbatul a spus că în prețul de vânzare a fost inclus și tot ce a găsit acolo. Mai exact, 45.000 de kilograme alimente, în valoare de peste 54.000 de dolari și suficiente medicamente și rezerve de oxigen „pentru a sta acolo sub pământ timp de mai mulți ani”.

„Practic, pentru mine era ca și cum ar fi fost un ciment în valoare de un milion sau un milion și jumătate de dolari, blocat sub pământ, cu toată această mâncare veche și toate aceste alte lucruri vechi care m-au făcut să salivez.”, a spus americanul, într-un documentar de pe YouTube.

A cumpărat un buncăr și l-a transformat într-o locuință

Buncărul transformat în locuință. Foto: Capturi YouTube

Cum arată buncărul transformat în locuință

Pentru a transforma buncărul într-o locuință, americanul s-a apucat să taie uși și ferestre în betonul armat. În plus, el a atașat o structură exterioară ce servește drept intrare în casă, cu ferestre supradimensionate prin care se vede peisajul montan din zonă.

Din cauza tavanelor curbate, americanul trebuit să instaleze unități orizontale de congelare și refrigerare. Alte caracteristici ale bucătăriei din buncăr includ o insulă centrală cu un aragaz cu șase arzătoare și trei chiuvete, care, potrivit lui Dean, facilitează spălatul vaselor atunci când sunt mulți oaspeți.

„Am vrut să păstrăm locul… ca un fel de buncăr, un adăpost antiatomic, așa că am folosit mult aluminiu… mult gri”, a mai spus americanul.

Încercând să mențină costurile la un nivel scăzut, Dean a fabricat singur o mare parte din mobilier sau a refolosit obiecte. Într-un clip, el a arătat cum folosește ca opritor de ușă un vechi aruncător de flăcări pe care l-a găsit în buncăr.