19 ian. 2024 | 12:36

Patrick Mouratoglou, distrus de scandalul Halep. Detaliile din relaţia celor doi care l-au nimicit pe antrenor

SPORT
Patrick Mouratoglou, distrus de scandalul Halep. Detaliile din relaţia celor doi care l-au nimicit pe antrenor

Simona Halep se află în mijlocul unui scandal de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Toată lumea îl arată cu degetul pe antrenorul Patrick Mouratoglu pentru situația în care se află sportiva. Francezul ar fi trebuit să-i relanseze cariera, dar colaborarea i-a zdruncinat serios cariera. Care sunt detaliile din relaţia celor doi.

Caloborarea cu Patrick Mouratoglou, dezastru pentru Simona Halep

Patrick Mouratoglou a fost antrenorul Simonei Halep în perioada aprilie – octombrie 2022, timp în care campioana de la Roland Garros și Wimbledon a fost depistată pozitiv cu Roxadustat și s-a ales cu patru ani de suspendare. În această perioadă, ea a avut probleme și pe plan personal, deoarece a divorțat de Toni Iuruc la doar nouă luni după cununia civilă.

Multe voci au spus că problemele Simonei Halep au început o dată cu decizia de a colabora cu antrenorul Patrick Mouratoglou și cu staff-ul acestuia. Acum, francezul este arătat cu degetul pentru ce i se întâmplă fostului lider mondial.

Românca se află într-o situație disperată. Nu a mai jucat de un an și patru luni și e foarte greu de crezut că Simona Halep mai poate fi competitivă, chiar dacă la TAS va obține o reducere a pedepsei și va reveni în circuitul WTA în 2024, ea având 32 de ani.

Patrick Mouratoglou, distrus de scandalul Halep. Detaliile din relaţia celor doi care l-au nimicit pe antrenor

Patrick Mouratoglou a fost antrenorul Simonei Halep.

Patrick Mouratoglou și-a recunoscut vina

Cert e că și Patrick Mouratoglou a admis că suplimentul pe care l-a consumat la recomandarea academiei sale, a fost contaminat, dar acest lucru nu a scăpat-o pe sportivă de pedeapsa drastică dictată de tribunalul Sport Resolutions.

Simona Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise și a unei ”metode/substanțe interzise” pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Citește și: Patrick Mouratoglou a ignorat-o total pe Simona Halep. Declarația prin care a sfidat-o pe româncă

Într-un interviu exploziv acordat de Simona Halep în presa din Franța, la sfârșitul anului trecut, ea a susținut că este o victimă în scandalul de dopaj. Românca a fost întrebată dacă este posibil ca Patrick Mouratoglou să-i fi dat substanțe dopante în mod intenționat și, deși îl consideră vinovat pentru situația în care se află, fostul lider nu crede că antrenorul francez a dopat-o cu bună știință.

Sunt sigură că nu a fost făcut intenționat și sunt recunoscătoare că admite că greșeala a fost a lui și a echipei sale. Da, ei sunt cei care mi-au dat acest supliment alimentar. Și pentru această greșeală, greșeala lor, eu sunt singura care plătește prețul cel mare:25 de ani de carieră distruși”, a răspuns Simona Halep.

Patrick Mouratoglou, atacat dur pentru cazul Halep

După declarațiile făcute de Simona Halep în presa din străinătate, jurnaliștii din Franța au găsit vinovatul numărul unu pentru situația în care se află dubla câștigătoare de Grand Slam. Aceștia arată cu degetul spre Patrick Mouratoglou, pe care îl consideră vinovat pentru faptul că sportiva a fost depistată pozitiv. Mai mult, îl acuză și de lașitate pentru modul în care a gestionat cazul de dopaj.

Ceea ce ne surprinde cel mai mult, până la urmă, este atitudinea echipei Mouratoglou. Dacă atunci când a izbucnit scandalul a luat atitudine imediată, cu dorința de a demonstra că jucătoarea este nevinovată, cu cât trecea timpul cu atât părea că acest sprijin era mai puțin important.

Citește și: Calvarul prin care trece Simona Halep după suspendare. De câte ori a fost testată anti-doping: ”Trebuie să transmit locul în care mă aflu”

Ne amintim cum un membru al echipei academiei antrenorului francez ne explica cum totul urma să revină la normal printr-un interviu pe care jucătoarea îl va acorda la CNN… Un an mai târziu, Simona este singură. Se va lupta pentru a putea să-și continue cariera, deși pare din ce în ce mai clar că nu este responsabilă pentru nimic.

La întrebarea privind ultimul ei contact cu Patrick Mouratoglou, Simona a avut câteva cuvinte care sintetizează sentimentul general: ‘Acum câteva luni’. Totul este clar acum”, au scris jurnaliștii de la We Love Tennis.

A pus tunurile pe Patrick Mouratoglou

După ce s-a aflat că a fost depistată pozitiv, veste care a zguduit lumea tenisului, Simona Halep a făcut scut în jurul lui Patrick Mouratoglou și a echipei sale. Dar la îndemnul lui Ion Țiriac, sportiva și-a schimbat atitudinea față de antrenorul francez. A pus tunurile pe acesta și l-a acuzat că i-a distrus cariera de 25 de ani.

Citește și: ”N-a fost deloc inteligent”. Simona Halep, acuzată de o semifinalistă de la Wimbledon. Ce îi reproșează sportivei din România

N-am mai avut nicio legătură de câteva luni cu Mouratoglou. Și nici nu m-am mai antrenat la Academia Mouratoglou de anul trecut. Nu mai lucrăm împreună“, a mai spus Simona Halep pentru Paris Match.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele