08 ian. 2024 | 11:56

Mircea Lucescu nu mai ajunge la Beșiktaș. Turcii dezvăluie de ce a refuzat antrenorul român fosta sa echipă

SPORT
Mircea Lucescu nu mai ajunge la Beșiktaș. Turcii dezvăluie de ce a refuzat antrenorul român fosta sa echipă

După ce a plecat de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a fost dorit de mai multe echipe. ”Il Luce” a negociat cu Beșiktaș Istanbul, dar nu a ajuns la niciun acord cu clubul de pe malul Bosforului. Turcii au dezvăluit de ce nu s-a înțeles antrenorul cu fosta sa echipă.

Mircea Lucescu a negociat cu Beșiktaș

Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev pe 4 noiembrie, după derby-ul pierdut de echipa sa, pe teren propriu, cu rivala Șahtior Donețk. Antrenorul s-a gândit inițial la ideea retragerii, însă s-a răzgândit și a fost pe lista mai multor echipe de top. S-a vorbit despre Olympique Lyon și a purtat negocieri cu oficialii clubului Beșiktaș Istanbul.

Beșiktaș nu avea un antrenor principal. Gruparea din Istanbul a început sezonul cu Senol Gunes, iar în perioada octombrie-noiembrie a asigurat interimatul Burak Yilmaz. Pe 10 noiembrie a început mandatul lui Riza Calimbay, însă tehnicianul a fost demis rapid, pe 21 decembrie. Mircea Lucescu a mai antrenat pe Beșiktaș în perioada 2002-2004, când a câștigat un titlu de campion al Turciei.

Mircea Lucescu nu mai ajunge la Beșiktaș. Turcii dezvăluie de ce au picat negocierile cu antrenorul român

Mircea Lucescu. Sursa foto: Profimedia

De ce nu s-a înțeles Mircea Lucescu cu Beșiktaș

În urmă cu câteva zile, presa turcă a anunțat că Samet Aybaba, managerul general al lui Beșiktaș, a sosit la București pentru a discuta personal cu Mircea Lucescu, dar negocierile au eșuat.

„Iată adevărul despre Lucescu!”, notează cotidianul Milliyet, care susține că negocierile dintre Beșiktaș și antrenorul român s-au blocat după ce gruparea din Istanbul i-a oferit tehnicianul român doar un contract pe șase luni, iar negocierile pentru prelungire s-ar fi realizat doar în funcție de rezultatele înregistrate până în vară. De asemenea, turcii îl doreau pe bancă la meciul de marți, contra lui Rizespor, fapt pe care antrenorul în vârstă de 78 de ani nici nu l-a luat în calcul.

„Experimentatul antrenor nu a acceptat această propunere. Nici nu s-a discutat despre bani la această întâlnire”, au scris turcii.

Citește și: Mircea Lucescu, mărturisire în premieră despre cel mai greu meci din carieră: “I-am zis că nu am cum să pregătesc partida asta”

Mircea Lucescu a explicat și el principalul motiv pentru care a refuzat să preia echipa din Istanbul, cu care a câștigat un titlu de campion.

Am refuzat pentru că nu vreau să-i iau decât la început de campionat, nu intru în mijlocul lui, pentru că nu se ştie niciodată. Mă întorc cu alte probleme după”, a declarat Mircea Lucescu conform as.ro.

Ce a decis Beșiktaș după refuzul lui Mircea Lucescu

După numai câteva ore distanță, Beșiktaș a anunțat numele noului antrenor. Este vorba despre Fernando Santos, fostul selecţioner al naţionalei Portugaliei, cu care a câştigat Euro 2016, după o finală câştigată în faţa Franţei, gazda competiţiei

Fernando Santos, în vârstă de 69 de ani, ajunge la Beşiktaş după o scurtă experienţă de selecţioner al Poloniei, de care s-a despărţit după ce nu a reuşit să o califice direct la Euro 2024 şi va trebui să dispute baraje. Tehnicianul lusitan îl înlocuieşte la echipa din Istanbul din Riza Calimbay, care a demisionat în urmă cu câteva săptămâni.

Citește și: Mircea Lucescu a avut ofertă de la echipa lui Cristiano Ronaldo. De ce nu a vrut să devină antrenorul starului portughez

Tehnicianul portughez a mai antrenat echipele AEK Atena, Panathinaikos Atena, Porto şi Benfica Lisabona, între altele.

Beșiktaș e departe de vârful clasamentului, unde Galatasaray și Fenerbahce au 18 puncte avans. „Vulturii” au pierdut 3 din ultimele lor 4 partide și sunt abia pe 6 în Superlig.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele