20 dec. 2023 | 11:56

Ce regret are Cristina Neagu după retragerea de la națională: ”Mi-am imaginat altfel finalul”

SPORT
Ce regret are Cristina Neagu după retragerea de la națională: ”Mi-am imaginat altfel finalul”

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a României din ultimul deceniu și jumătate, s-a retras din națională după Campionatul Mondial, după 17 ani petrecuți sub tricolor. După acest moment, jucătoarea de la CSM București a vorbit despre cel mai mare regret al carierei sale.

”Ar fi fost retragerea perfectă”

Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare de handbal din lume, și-a încheiat cariera la echipa națională, alături de care a cucerit două medalii de bronz, una la Campionatul European din 2010 și una la Campionatul Mondial din 2015. Ea a decis să se retragă după Campionatul Mondial, încheiat de România pe locul 12.

Jucătoarele antrenate de Florentin Pera au ratat calificarea în sferturile de finală şi, totodată, şi participarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Acesta a fost și motivul pentru care Cristina Neagu a decis să se retragă de la echipa națională și a vorbit despre marele regret al carierei sale.

Ce regret are Cristina Neagu după retragerea de la națională. Mi-am imaginat altfel finalul

Cristina Neagu joacă la CSM București. Sursa foto: Profimedia

Cu siguranță că mi-am imaginat altfel finalul. Și nu putem să știm niciodată cum ar fi fost și care ar fi fost rezultatul dacă aș fi fost sănătoasă și într-o formă bună, cum cred că eram înainte de accidentare. Dar sunt împăcată.

Să știi că sunt împăcată, pentru că am făcut tot ce a ținut de mine. Mi-am dorit foarte mult, am încercat, am rămas acolo cu echipa până la final. Am încercat să ajut cu tot ce am putut eu, chiar dacă nu puteam să ajut din teren. Așa a fost să fie. Nu pot să schimb nimic din ce a fost. Mi-aș fi dorit, sigur, să pot să fiu pe teren la toate meciurile, să pot să dau tot ce am mai bun, să ajut echipa să se califice la Turneul Preolimpic, și de acolo să fi încercat calificarea la Jocurile Olimpice. 

Nu e niciun secret că mi-aș fi dorit foarte mult să ajung la Paris, am zis-o în multe rânduri. Ar fi fost retragerea perfectă din echipa națională. Dar, dacă așa a fost să fie, eu sunt împăcată cu situația”, a spus Cristina Neagu, pentru lead.ro.

Mesajul Cristinei Neagu după retragerea de la națională

Cristina Neagu, în vârstă de 35 de ani, a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializre în care a făcut o analiză a ceea ce a trăit la lotul național în cei 17 ani în care a jucat și a spus că este mândră de tot ce a realizat.

La aproape o săptămână de la anunțul retragerii, handbalista a dezvăluit cum și-a anunțat colegele că aventura ei la echipa națională s-a încheiat și a dezvăluit că acestea au plâns.

„Am avut un mic speech când am ajuns la hotel, le-am spus că a fost ultimul meu turneu, că îmi pare rău că nu ne-am calificat, pentru că mi-aș fi dorit să încercăm calificarea la Jocurile Olimpice.

Citește și: Cel mai dur mesaj după ce Cristina Neagu și-a anunțat retragerea din națională: ”Mulțumim că ți-ai dat afară colega de cameră, care și-a găsit bagajul pe hol” VIDEO

Le-am spus și că mi-a făcut plăcere să joc alături de ele, că le urez multă baftă, că am fost mulți ani la echipa națională și am realizat lucruri frumoase și că le doresc și lor să realizeze lucruri frumoase și să revină cu România în top. Sau între primele echipe ale lumii. Au fost destule fete care au plâns. A fost un moment destul de emoționant și pentru mine și pentru ele”, a adăugat Cristina Neagu pentru sursa citată.

Marile realizări din cariera Cristinei Neagu

Cristina Neagu are cu ce se mândri când vine vorba de cariera ei. Ea a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene de handbal. ”Messi a handbalului” a punctat de 303 pentru România la Europene, peste cele 288 de goluri înscrise de islandezul Gudjon Valur Sigurdsson.

O altă mare realizare a Cristinei Neagu sunt cifrele impresionante de la Campionatele Mondiale. Aceasta a participat la șapte turnee finale, la care a înscris un total de 250 de goluri, cele mai multe la ediția din 2015, când a avut 63 de reușite.

Citește și: Cristina Neagu, indusă în eroare de FRH. Ce a aflat când a ajuns în țară de la Campionatul Mondial de a făcut-o să-și anunțe retragerea

Chiar dacă nu are legătură cu echipa națională, Cristina Neagu este una dintre cele patru jucătoare care au marcat mai mult de 1.000 de goluri în Liga Campionilor. A atins borna istorică în ianuarie 2023, la meciul Bietigheim – CSM București.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele