19 dec. 2023 | 10:41

Radu Drăgușin a spus la ce echipă va juca în 2024. Fundașul este căutat de Barcelona și de formații de top din Anglia

SPORT
Radu Drăgușin a spus la ce echipă va juca în 2024. Fundașul este căutat de Barcelona și de formații de top din Anglia

Radu Drăgușin este un fotbalist căutat în această perioadă, iar cluburile importante din Europa sunt interesate să obțină semnătura lui. După Tottenham, Newcastle sau AC Milan și Barcelona este cu ochii pe internaționalul român. Dar fundașul a spus tot despre echipa care i se potrivește cel mai bine în 2024.

La ce echipă vrea să joace Radu Drăgușin

Radu Drăgușin este pe val după evoluțiile din Serie A și de la echipa națională, cu care s-a calificat la EURO 2024. Fundașul este cel mai curtat fottalist român și echipe de top din Europa sunt cu ochii pe el. Dar fundașul de 21 de ani nu se lasă amețit de numele și banii care se vehiculează în jurul său și a spus tot despre formația la care se gândește acum.

Fundașul român a reacționat în Italia și a precizat că Genoa este cea mai bună echipă pentru el în momentul de față, la care ar putea evolua până cel puțin până la vară, când va lua o decizie cu privire la viitorul său. Radu Drăgușin a jucat în 16 meciuri din 16 pentru Genoa în actualul sezon și are un gol și un assist.

Radu Drăgușin a spus la echipa va juca în 2024. Fundașul este căutat de Barcelona și de formații de top din Anglia

Radu Drăgușin joacă la Genoa. Sursa foto: Profimedia

”Orașul este minunat, mă simt foarte confortabil. Suporterii Genovei sunt un dar, ne susțin mereu, chiar și în momentele proaste ca anul trecut. Când călătorim cu autocarul, ei ne urmăresc pe scutere și scandează, este foarte interesant.

Îmi place marea, să iau o barcă și să merg în larg. Porto Antico este în inima mea, dar și centrul orașului și Boccadasse. A fi fundaș central înseamnă a avea multe responsabilități, ești ultimul înaintea portarului. Căpitanul nostru Badelj parcă ar fi comandantul unei bărci și toată lumea îl ascultă.

Fotbalul este foarte popular în Italia și jocul într-un mediu care dezvoltă talentul este important pentru mine. Sunt pe drumul cel bun, Genoa este cel mai bun loc pentru mine”, a declarat Radu Drăgușin, citat de calcioinpillole.com.

Radu Drăguşin, în vizorul Barcelonei

Jurnaliștii catalani au anunțat duminică, 17 decembrie, că Radu Drăgușin este pe lista Barcelonei pentru un transfer. Ibericii notează că Genoa nu va renunţa la jucătorul de 21 de ani pentru mai puţin de 30 de milioane de euro. Fundașul român are parte de un sezon senzaţional în Serie A, unul în care nu a încasat niciun un cartonaş galben, în cele 16 partide disputate.

„Giganții catalani îl urmăresc de ceva vreme, crezând că jucătorul ar putea fi o investiție inteligentă în continuare. Drăgușin este un fotbalist înalt și este capabil să zădărnicească atacurile amenințătoare din aer.

Citește și: Noul star al naționalei României s-a lansat în afaceri. Din ce vrea să câștige milioane de euro

Este un fundaș de picior drept, cu un mare simț de anticipare. Cu toate acestea, având în vedere potențialul său imens, mai multe cluburi europene l-au luat în seamă și ar putea reprezenta o adevărată provocare transferul său„, au notat jurnaliștii de la Barca Universal.

Fundașul este cotat la zece milioane de euro, potrivit Transfermarkt, dar Genoa nu vrea să-l cedeze fără 3o de milioane de euro.

Ar putea deveni cel scump jucător român

Dacă va pleca de la Genoa pentru 30 de milioane de euro, Radu Drăgușin va deveni cel mai scump jucător român din toate timpurile. Recordul este deţinut de Adrian Mutu, pentru care Chelsea a plătit Parmei 19 milioane de euro, în 2003. Acum 20 de ani se transfera şi Cristi Chivu la Roma, pentru 18 milioane de euro, cei doi fiind în continuare cei mai bine vânduţi fotbalişti români.

Citește și: Radu Drăgușin, implicat în scandalul pariurilor din Italia: ”Dacă știa pentru ce sunt banii, s-a nenorocit!”

Cei mai scumpi jucători români

  • 1. Adrian Mutu 03/04 Parma Chelsea 22 milioane de euro
  • 2. Cristi Chivu 03/04 Ajax AS Roma 18 milioane de euro
  • 3. Cristi Chivu 07/08 AS Roma Inter Milano 16 milioane de euro
  • 4. Dennis Man 20/21 FCSB Parma 13 milioane de euro
  • 5. Răzvan Marin 19/20 Standard Liege Ajax 12,5 milioane de euro.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele