10 dec. 2023 | 17:49

Cel mai mare contract din istoria sportului. A doborât recordul lui Leo Messi, cine l-a semnat

SPORT
Cel mai mare contract din istoria sportului. A doborât recordul lui Leo Messi, cine l-a semnat

Lionel Messi a fost, până duminică, deținătorul recordului pentru cel mai mare contract din istoria sportului. Acum, alt sportiv a semnat o înelegere prin care câștigă cei mai mulți bani. Despre cine este vorba.

Cine a semnat cel mai mare contract din istoria sportului

În 2017, Leo Messi semna prelungirea contractului pe patru ani cu Barcelona, cu venituri totale de aproximativ 555 de milioane de euro. Weekendul acesta, un alt sportiv a reușit să obțină un contract mai mare decât cel al starului argentinian.

Superstarul japonez de baseball Shohei Ohtani a anunţat că a semnat cu Los Angeles Dodgers un acor record, în valoare de 700 de milioane de dolari pe zece ani și recordul lui Leo Messi a picat. Astfel, el și-a asigurat cel mai mare contract ca valoare totală din istoria sporturilor de echipă din SUA, relatează Forbes. Niponul evoluează în Statele Unite ale Americii din 2018 și este considerat cel mai bun jucător din campionat.

Cel mai mare contract din istoria sportului. A doborât recordul lui Leo Messi, cine l-a semnat

Shohei Ohtani s-a transferat la Dodgesr. Sursa foro: Profimedis

”Mă angajez să fac întotdeauna ceea ce este cel mai bine pentru echipă şi să dau tot ce am mai bun”, a declarat Ohtani pe Instagram, unde şi-a anunţat sâmbătă decizia de a se alătura celor de la Dodgers.

”Acesta este un contract unic şi istoric pentru un jucător unic şi istoric”, a comentat agentul niponului, Nez Balelo.

Leo Messi s-a umplut de bani la Inter Miami

Leo Messi a parafat cu Inter Miami un contract valabil pe două sezoane, în valoare de aproximativ 107,6 de milioane de euro (53,8 de milioane de euro pe an). Potrivit celor de la SportBible, campionaul mondial câștigă la echipa lui David Beclham un salariu de aproximativ 1,05 milioane de euro pe săptămână.

Citește și: Ce a putut să spună Leo Messi despre Pep Guardiola: ”A făcut mult rău fotbalului”

Astfel, starul argentinian a câștigat până acum din salariul de bază aproximativ 17,9 de milioane de euro. Veniturile lui Leo Messi cresc însă exponențial datorită contractelor pe care le are și în afara terenului de fotbal. Astfel, campionaul mondial a reușit să câștige până acum, în primele patru luni la Miami, aproximativ 19 milioane de euro.

Fotbalistul nu a rămas nici el dator pe plan sportiv. Lionel Messi a jucat, până acum, 14 partide pentru Inter Miami, a marcat 11 goluri, dar și-a trecut în cont și 5 pase decisive.

Cu ce probleme s-a confruntat Leo Messi la sosirea în SUA

Leo Messi a venit de la Paris Saint-Germain la Inter Miami în luna iulie. Dar lucrurile nu au fost atât de simple după transfer, iar argentinianul șs-a confruntat cu câteva probleme. Acesta a povestit că i-a fost dificil să se adapteze la temperatura și umiditatea din SUA, dar și la traficul care este unul intens. Acum, el se simte bine alături de familie și așteaptă noul sezon din MLS, care va începe la începutul lui 2024.

”Deocamdată, nu ne putem plânge de nimic. Poate cel mai dificil lucru la care trebuie să te adaptezi este traficul, chiar dacă și la Paris era complicat.

Citește și: Cum arată Top 10 ”Most Wanted”. Cine e sportivul cel mai căutat de pe planetă pe internet

Și apoi căldura și umiditatea vara. Deși să fii la plajă sau în vacanță poate fi adesea plăcut, să faci sport, să te antrenezi sau să joci, mai ales vara, poate fi puțin cam mult și se vede”, a spus Leo Messi, citat de Footmercato

Revista ”Time” l-a ales pe Leo Messi „Sportivul anului”, fiind primul sportiv din afara Statelor Unite onorat cu acest titlu, acordat pentru prima dată în 2019.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele