06 dec. 2023 | 10:48

Anunț neașteptat al acționarilor de la Dinamo. Ovidiu Burcă rămâne la club

SPORT
Anunț neașteptat al acționarilor de la Dinamo. Ovidiu Burcă rămâne la club

Ovidiu Burcă a luat decizia să plece de la Dinamo, la două zile după înfrângerea din derby-ul cu FCSB, după cel de-al 11-lea eșec al ”câinilor” în acest sezon. În locul său a fost adus un alt antrenor, dar acționarii din Ștefan cel Mare au făcut un anunț surpriză despre fostul tehnician.

Ce post va ocupa Ovidiu Burcă

Ovidiu Burcă, tehnicianul care promovat-o pe Dinamo în Superligă după doar un an în Liga 2 a plecat după eșecul din derby-ul cu FCSB. Cu el pe bancă, alb-roșii au adunat doar zece puncte în 17 etape și ocupă locul 15 în clasament, penultimul. În cadrul conferinței de presă care a urmat despărțirii, tehnicianul a susținut că nu va rămâne în club pe o altă funcție.

După numai o săptămână lucrurile s-au schimbat, iar Eugen Voicu, acționar majoritar al Red&White, compania care deține 80% dintre acțiunile lui Dinamo, a anunțat că Ovidiu Burcă va fi în continuare implicat la Dinamo. El va consilier pentru cei care administrează clubul.

Schimbare neașteptată. Ovidiu Burcă rămâne la Dinamo

Eugen Voicu, acționar Dinamo. Sursa foto: captură

”Ovidiu este acum colaborator în Red&White, am ajuns la o soluție, va fi pentru câteva luni consilierul nostru și ne va ajuta în anumite situații. Important era să avem un gest de mulțumire pentru efortul pe care l-a depus pentru acest club, aceasta este perspectiva pe care am vrut s-o dăm pentru încetarea colaborării.

A fost o încetare pentru clubul Dinamo, dar noi continuăm pentru câteva luni să avem suportul lui. E un om cu experiență în fotbal, a condus și un club mulți ani. Ne poate ajuta”, a spus Eugen Voicu, într-un interviu pentru PRO TV.

Palmaresul lui Ovidiu Burcă la Dinamo

Ovidiu Burcă a venit la Dinamo în vara lui 2022, după ce echipa retrogradase în Liga 2. I-a dus pe ”câinii” în SuperLiga la finalul sezonului, după barajul cu FC Argeș.

Dinamo are doar două victorii în acest sezon, este pe locul 15 din 16 și are cel mai prost atac din campionat, cu doar zece goluri marcate. Ovidiu Burcă a strâns 54 de meciuri pe banca echipei ”roș-albe”: 19 victorii, 15 egaluri și 22 de înfrângeri.

Citește și: Cristi Borcea, anunț despre revenirea la Dinamo. Buget de 15 milioane de euro. Pe cine ar aduce antrenor

Ovidiu Burcă este tehnicianul care a rezistat cel mai mult timp pe banca lui Dinamo în ultimul deceniu, 495 de zile (70 de săptămâni). El l-a depășit pe Flavius Stoican (416 zile), angajat de Ionuț Negoiță la începuturile proiectului „New Dinamo”.

Cum l-au ales acționarii pe noul antrenor al lui Dinamo

În locul lui Ovidiu Burcă, acționarii din Ștefan cel Mare l-au adus pe croatul Zeljo Kopic, după negocieri cu Liviu Ciobotariu, Florin Bratu, Florin Maxim, Ionuț Badea și Ionuț Chirilă.

”A trebuit să ne orientăm să găsim cea mai bună soluție. Am făcut o analiză. Este opțiunea care prezintă cel mai mult sprijin. Vreau să le mulțumesc tuturor. Îi respect pe toți cei cu care am negociat. Recunoaștem riscul pe care ni l-am asumat”, a declarat Andrei Nicolescu în cadrul conferinței de presă de prezentare a tehnicianului croat.

Citește și: Dinamo caută antrenor, dar și investitor. Motivul pentru care Ion Țiriac nu investește bani la clubul din Ștefan cel Mare

Zeljko Kopic (46 de ani) era liber de contract de pe 7 decembrie 2022, după ce ultima dată a antrenat-o pe Botev Plovdiv. Antrenorul croat a mai pregătit pe parcursul carierei echipe precum Dinamo Zagreb, Pafos FC, Hajduk Split, Slaven Belupo, NK Zagreb, Cibalia și NK Lucko.

El a debutat pe banca lui Dinamo în meciul cu Sepsi, pe care ”câinii” l-au pierdut cu scorul de 2-1.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele