05 dec. 2023 | 15:40

Cristina Neagu, mărturie emoționantă de la Campionatul Mondial. A vorbit despre retragere: ”Fac eforturi mari”

SPORT
Cristina Neagu, mărturie emoționantă de la Campionatul Mondial. A vorbit despre retragere: ”Fac eforturi mari”

România participă la Campionatul Mondial de Handbal din Danemarca, Suedia și Norvegia și și-a început aventura fără Cristina Neagu. Accidentată, această a făcut declarații emoționante despre starea ei. Ce a spus vedeta naționalei despre retragere.

Cristina Neagu, despre retragere

Cristina Neagu s-a accidentat la genunchiul drept în meciul din Liga Campionilor, dintre CSM București – DVSC Schaefller. De patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu a făcut deplasarea pentru Campionatul Mondial și și-a încurajat din tribună colegele în partidele cu Chile și Serbia. România va juca cu Danemarca ultimul meci din grupa E.

Starul României, cea mai importantă handbalistă din naţională în ultimul deceniu şi jumătate, a mărturisit că face eforturi mari pentru a se recupera și penru a juca în meciurile din grupa principală, Situația este cu atât mai dureroasă pentru Cristina Neagu, deoarece este vorba despre ultima ei prezență la un Campionat Mondial, iar o participare la JO de la Paris ar însemna ultima ei reprezentație pentru națională.

Cristina Neagu, interviu emoționant de la Cupa Mondială. A vorbit despre retragere: ”Fac eforturi mari”

Cristina Neagu joacă la CSM București.

”Cu siguranţă, e ultimul Campionat Mondial şi, dacă totul va merge bine şi ne vom califica la Jocurile Olimpice, ar fi o încoronare a performanţelor la nivelul echipei naţionale. Ar fi extraordinar să ne calificăm la Jocurile Olimpice.

Am făcut eforturi foarte mari în ultimele trei săptămâni pentru a fi aici, pentru a mă recupera. Îmi doresc să intru, să ajut echipa. Nu e cea mai fericită situaţie pentru mine, având în vedere că nu m-am antrenat de trei săptămâni… handbal mă refer. Dacă va fi şi voi putea să intru în teren, voi da totul să ajut echipa”, a spus Cristina Neagu, pentru Fanatik.

Adversarele României din grupa principală

România și-a aflat cele trei adversare din grupele principale ale Campionatului Mondial. Elevele lui Florentin Pera s-au calificat în grupele principale, după ce au reușit să le învingă pe Chile, scor 44-19, și Serbia, scor 37-28. Tricolorele sunt pe locul doi, cu patru puncte.

În grupele principale, România se va duela cu Germania, Polonia și Japonia. Primele două clasate vor avansa în sferturile de finală ale Mondialului.

Citește și: Cristina Neagu nu vrea să mai audă de sport după ce se retrage din handbal. Ce a determinat-o să ia o astfel de decizie

Programul României dacă va învinge Danemarca

  • Joi: România – Japonia
  • Sâmbătă: Polonia – România
  • Luni: Germania – România

Programul României dacă pierde sau face egal cu Danemarca:

  • Joi: Germania – România
  • Sâmbătă: România – Japonia
  • Luni: Polonia – România

România este singura echipă din istorie care a jucat la fiecare ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin, aceasta fiind a 26-a participare. Medalia de argint obținută în Rusia 2005 și bronzul din Danemarca 2015 au fost cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani pentru România,

Ce a scris Federația Internațională de Handbal despre Cristina Neagu

Înaintea Campionatului Mondial, site-ul oficial al Federației Internaționale de Handbal i-a dedicat un amplu material Cristinei Neagu. Vedeta României nu a fost prezentă la Mondialul din Spania 2021, deoarce a decis să se odihnească și să se recupereze după unele accidentări, dar la actuala ediție își dorește să fie pe teren, măcar în partea a doua.

”Cristina Neagu poate reuși golul cu numărul 1000 pentru România și probabil că aceasta va fi ultima ediție a Campionatului Mondial la care va mai participa, deoarece a anunțat că se va retrage din handbalul internațional după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Citește și: Liderul galeriei Rapidului, discurs uluitor după ce Cristina Neagu a fost batjocorită. „Au fost înjurături frumoase. Ce vreți, să fim ca la biserică?” – VIDEO

În vârstă de 35 de ani, vedeta României a oferit în continuare performanțe excelente pentru echipa sa de club, CSM București, dar și pentru echipa națională a României. Cu toate acestea, România a ratat clasarea în Top 10 la ultimele patru evenimente internaționale majore, Campionatele Mondiale din 2019 și 2021 și EHF EURO 2020 și 2022”, au scris specialiștii de la IHF despre echipa României și liderul ei, Cristina Neagu.

La începutul lunii noiembrie, Cristina Neagu a semnat prelungirea contractului cu CSM București, scadent în vara lui 2024. Astfel, interul stânga va rămâne la formația bucureșteană cel puțin încă un sezon, adică până în vara lui 2025.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele